Çankırı

Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş:

12:07 12 Aralık 2015 1 Yorum Var
Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş:

"Taşeronların kadroya alınması sürecinde vekil ebe, hemşire ve kamu dışı aile sağlığı çalışanı arkadaşlarımızın da kadroya alınmasını istiyoruz"

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Genel Başkanı Metin Memiş, "Taşeronların kadroya alınması sürecinde vekil ebe hemşire ve kamu dışı aile sağlığı çalışanı arkadaşlarımızın da kadroya alınmasını istiyoruz" dedi. 

Memiş, il merkezine bağlı Hasakça Köyü Sağlıkevi'ne gerçekleştirdiği ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Sağlık-Sen'in girişimleri ile sağlıkta önemli kazanımlar elde ettiklerini söyledi.

Hükümetin eylem planını olumlu bulduklarını dile getiren Memiş, "64. hükümetin eylem planını genel anlamda olumlu görmekle birlikte, sağlık ve sosyal hizmet çalışanları açısından eksikleri bulunuyor" ifadesini kullandı.

Özellikle sağlıkta görev yapan vekil ebe hemşire ile kamu dışı aile sağlığı çalışanlarının, ek ders karşılığı görev yapan öğretmenlerin de bu kadroya alınmasının en önemli amaçları olduğunu anlatan Memiş, "Hasakça Köyü Sağlıkevi'nde açıklama yapmamızın bir anlamı var. Sağlıkevinde açıklama gereği duymamızın sebebi, sayıları 800 civarında olan vekil ebe hemşire arkadaşlarımız buralarda görev yapıp, vatandaşlarımıza hizmet vermekte. Elbetteki asıl işi yapanların kadroya alınması önemli gelişme ama bu işi yapan ebe hemşire arkadaşlarımızın da bundan yararlanması gerekiyor" diye konuştu.

Kimsenin uğramadığı beldelerde, köylerde cansiperane şekilde kendi sağlıklarını da erteleyerek sağlık hizmeti sunan arkadaşlarının sesi olmak istediklerine dikkati çeken Memiş, şöyle devam etti:

"Bu konuyu toplu sözleşme masasına getirdik. Toplu sözleşmede arkadaşlarımızın, 4C'li ve üniversite mezunu işçilerin kadroya alınması için bir komisyon kurulması kararı alındı. Taşeronların kadroya alınması sürecinde vekil ebe hemşire ve kamu dışı aile sağlığı çalışanı arkadaşlarımızın da kadroya alınmasını istiyoruz. Eğer bu süreçte olmayacaksa 4C'li ve üniversite mezunları alınmasında bu arkadaşlarımızın da kadroya alınmasının gerçekleşmesini arzuluyoruz. Arkadaşlarımız yıllardan beri bu hizmetleri sürdürüyor. Birçok haklarını elde ettik, şu anda tek kalan şey kadro konusu."

Hükümet yetkililerine seslenen Memiş, vekil ebe hemşire arkadaşlarına müjdeli bir açıklama yapılmasını beklediklerini kaydetti. 

Hasakça Köyü Sağlıkevi'nde vekil ebe hemşirelik yapan Yasemin Kefli ise Çankırı'da bu durumda olan 13 kişi bulunduğunu bildirerek, kendilerine de kadro verilmesini istedi.

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • Kamu dışı ase 8 yıl önce Şikayet Et
    Kamu dışı ase olarak kadro bekliyoruz
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.