Çankırı

Sarıkamış şehitleri anılıyor

16:55 03 Ocak 2016
Sarıkamış şehitleri anılıyor

Çankırı'da bin kişi Sarıkamış şehitleri için yürüdü

 Sarıkamış Harekatı'nın 101. yıl dönümü nedeniyle Çankırı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Gençlik Merkezi Müdürlüğü tarafından yürüyüş ve anma töreni düzenlendi.

Gençlik Merkezi önünde toplanan gruba "Sarıkamış şehitleri" yazılı, Türk bayraklı atkı ve bere dağıtılması ile yürüyüş başladı. Bin kişilik grup "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Ya Allah, Bismillah, Allahu Ekber" sloganları atarak Kucaklama Taşı mevkisinden Anıt Alanı'na kadar yürüdü.

Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İl Müftü Yardımcısı Uğur Demirel, Sarıkamış  şehitleri için dua etti.

Çankırı Gençlik Merkezi Müdürü Tuncay Haskılıç, yaptığı konuşmada, Sarıkamış şehitlerini hiçbir zaman unutmayacaklarını vurguladı.

Şehitleri anmak için toplandıklarını ifade eden Haskılıç, "Sarıkamış'ta atalarımız Allah yolunda şehit oldular. Onları manevi ruhunu burada yad etmek için toplandık. Şu anki soğuğu görünce atalarımızın yaşadığı zorlukları daha iyi anlıyoruz" dedi.

Katılımın yoğun olmasından mutluluk duyduğunu belirten Haskılıç, "Yürüyüşümüze protokol ve gençlerimiz yoğun ilgi gösterdi. 90 bin şehidimiz orada boşuna ölmediler. Bugün bu vatan kurtulduysa onların sayesinde oldu. Allah hepsinden razı olsun, mekanları cennet olsun" şeklinde konuştu.

Yürüyüşe Vali Vahdettin Özcan, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Vali Yardımcısı Zafer Engin, İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker ve daire amirleri de katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.