Çankırı

Çankırı'da Mehmet Akif İnan sergisi açıldı

13:02 07 Ocak 2016
Çankırı'da Mehmet Akif İnan sergisi açıldı

Eğitim Bir-Sen Çankırı Şubesi tarafından Mehmet Akif İnan'ın vefat yıl dönümünde anısına fotoğraf ve şiir sergisi açıldı.

Kentteki bir alışveriş merkezindeki serginin açılışına Belediye Başkanı İrfan Dinç, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Tahsin Yıldırım, Eğitim Bir-Sen Çankırı Şube Başkanı Kasım Karatekin, eğitim görevlileri, sendikalılar ve vatandaşlar katıldı.

Karatekin, açılışta yaptığı konuşmada, Mehmet Akif İnan ve arkadaşlarının kurduğu Memur- Sen'in bugün hayalini kurdukları bir noktaya geldiğini söyledi.

Türk edebiyatının son dönemde yetiştirdiği önemli isimlerden birinin İnan olduğunu vurgulayan Karatekin, "Bugün yaşamış olsaydı, ülkemizde o günlerden arkadaşlarıyla beraber hayalini kurduğu birçok şeyin hayata geçirildiğini, atılan ileri demokrasi adımlarını, alınan mesafeleri görecekti" dedi.

Konuşmanın ardından katılımcılar tarafından serginin açılış kurdelesi kesildi. İnal'a ait fotoğraf ve şiirlerin bulunduğu sergi, yarın akşama kadar açık kalacak.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.