Çankırı

Kuşların yuvası miniklerden

16:25 13 Ocak 2016
Kuşların yuvası miniklerden

Çankırı'da anasınıfı öğrencileri, kuşların soğuk havadan etkilenmemesi amacıyla kuş yuvaları hazırladı.

Çankırı Dr. Refik Saydam Anaokulu öğrencilerinin kış günlerinde kuşların soğuktan ölmemesi için hazırladıkları kuş yuvaları, Çankırı Karatekin Üniversitesi Uluyazı Kampüsü'nde bulunan ağaçlara görevliler ve çocuklarca asıldı.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, üniversitenin şehir ile iç içe olduğunu söyledi. Üniversite olarak şehirdeki okullarla üst düzey işbirliği içerisinde olduklarını dile getiren Savaş, şunları kaydetti:

"Daha önce de okullarla birçok etkinlik yaptık. Anaokulu öğretmeni olan kızım Şeyma böyle bir projeden bahsetti. Çocukların canlılara, doğaya ilgi ve sevgilerini artırmak için böyle bir proje başlattık. Üniversitemizdeki ağaçlar için kuş yuvası yapıldı. Çocuklarımız bu kuş yuvalarını bugün burada asacak. Biz de onların canlılara, tabiata ve doğaya olan ilgilerini desteklemek istiyoruz. Çocukların aileleri ile öğretmenlerini kutluyorum."

Anaokulu öğretmeni Rabia Şeyma Savaş da öğrencilerle anlamlı bir çalışmaya imza attıkları için mutlu olduğunu belirtti. Kış şartlarında hayvanların soğuktan zarar gördüğüne işaret eden Savaş, "Zor şartlarda yaşayan hayvanlara çocuklarla yardımda bulunalım istedik. Böylece hep birlikte kuş yuvalarını hazırladık. Çocuklarımız onları tek tek boyadı. Şimdi ağaca yerleştirip içerisinde yem bırakacağız" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.