Çankırı

Ilgaz Dağı Küçükhacet 10. Kış Tırmanışı yarıda kaldı

15:37 18 Ocak 2016
Ilgaz Dağı Küçükhacet 10. Kış Tırmanışı yarıda kaldı

Ilgaz Dağı Küçükhacet 10. Kış Tırmanışı hava şartları nedeniyle tamamlanamadı.

Çankırı Dağcılık ve Doğa Sporları Arama Kurtarma Spor Kulübü tarafından gerçekleştirilen tırmanışa, Kastamonu ve Çankırı'dan dörder, Ilgaz ve Anamur'dan birer sporcu katıldı.

Kulüp başkanı Nuri Erkenci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tırmanışın 10 sporcunun katılımı ile saat 07.30 sıralarında 1875 rakımlı Doruk mevkisinden başladığını belirtti.

Bölgede kar kalınlığının oldukça yüksek olduğunu belirten Erkenci, son hazırlıkların yapılmasının ardından yoğun rüzgar ve sis altında tırmanışa geçtiklerini ifade ederek "Tırmanışa, klasik kış rotamız, Ilgaz Obası, Küçükçaltepe, Geyik Gediği ve Küçükhacet zirvesine doğru iyi tempoda başlandı. Orman içerisinde diz boyu karda iz açarak ilerlemek zor olsa da keyifliydi" dedi.

Belirli bir mesafe gittikten sonra hava şartlarından etkilenmeye başladıklarını ifade eden Erkenci, "Zor şartlarda başladığımız yürüyüş 2 bin 150 metre yükseklikteki Çaltepe zirvesine kadar sürdü. Burada, görüşün tamamen kaybolması, rüzgarın fırtınaya dönmesiyle programın da gerisinde kalmıştık. Tırmanışın ve dönüşün riskli olacağını değerlendirerek dönme kararı aldık. Hava şartları dolayısıyla hedefimiz 2 bin 546 metredeki Küçükhacet zirvesine ulaşmadan dönüş yaptık" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.