Çankırı

Ilgaz Dağı Tüneli'nde ışık göründü

16:57 13 Mart 2016
Ilgaz Dağı Tüneli'nde ışık göründü

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Ilgaz Dağı Tüneli'nde ışığın göründüğünü bildirdi.

Özcan, yaptığı yazılı açıklamada, İç Anadolu Bölgesi'ni Karadeniz Bölgesi'ne bağlayacak olan Ilgaz Dağı Tüneli'nin, Kastamonu ve Çankırı tarafından açılan bölümlerinin birleştirildiğini belirtti.

Toplam 5 bin 385 metre uzunluğunda çift tüpten oluşan tünelin, Ankara-Çankırı-Kastamonu Karayolu'nun Ilgaz Dağı bölümünü oluşturduğunu kaydeden Vali Özcan, Türkiye'nin en uzun tünellerinden biri olacak Ilgaz Dağı Tüneli'ndeki çalışmalarda artık sona gelindiğini vurguladı.

Tünel açıldıktan sonra Ilgaz Dağı yolunun uzunluğunun 5,4 kilometre kısalarak 11,4 kilometreye düşeceğine işaret eden Vahdettin Özcan, şunları kaydetti:

"Sadece bu kesimde mevcut yol 35 dakikada kat edilirken, tünelin çalışmaya başlamasının ardından 27 dakika kısalarak, 8 dakikaya düşecek. Nisan ayı sonlarına doğru çalışmaların tamamlanıp ilk aracın tünelden geçmesi bekleniyor. Ilgaz Tüneli bittikten sonra 'trafiğe açılmış olan tünellerin en uzunu' unvanına sahip olacak. Projesi hazırlanmış tünellerin arasında ise uzunluk bakımından Türkiye'de 3'üncü sırada yer almaktadır."

Tünelin açılmasıyla birlikte bir yılda akaryakıt tüketiminde 8 milyon 300 bin litre tasarruf sağlanması beklendiğini ifade eden Özcan, tünelin ekonomiye katkısının küçümsenmeyecek kadar büyük olduğunu belirtti.

Vali Özcan, tünele emeği geçenlere teşekkür de etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.