Çankırı

Çankırı'da cinsel istismar iddiası

23:04 30 Mart 2016
Çankırı'da cinsel istismar iddiası

Çankırı'da Engelli Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ndeki iki çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla kurumda çalışan bakıcı gözaltına alındı. Şüpheli, sevk edildiği mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Çankırı Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan yazılı açıklamada, Eldivan Engelli Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde engelli erkek çocukların yatılı olarak kaldıkları, bu çocuklardan 2001 doğumlu olan ikisinin 29 Mart'ta bu merkezde bakıcı olarak çalışan M.U. (50) tarafından kurum içerisinde cinsel istismara maruz kaldıklarını kurum idaresine bildirdikleri belirtildi.

Açıklamada, olayın Eldivan İlçe Emniyet Amirliğine iletilmesi üzerine Çankırı Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldığı, bu kapsamda mağdurların ifadelerinin alındığı vurgulanarak, "Bu ifadeler doğrultusunda ortaya çıkan yeni mağdurların muayene ve ifade işlemleri devam etmektedir. Şüpheli şahıs, Sulh Ceza Hakimliğine tutuklanması talebi ile gönderilmiş olup etraflı soruşturma devam etmektedir. Soruşturma sonucunda ayrıca bilgi verilecektir" bilgisi paylaşıldı.

Bu arada, gözaltına alınan şüpheli M.U, sevk edildiği mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Cumhuriyet savcısı tarafından karara itiraz edildiği, soruşturmanın çok yönlü sürdürüldüğü öğrenildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.