Çankırı

Emekli öğretmenin "kaya tuzu" merakı

11:29 19 Nisan 2016
Emekli öğretmenin "kaya tuzu" merakı

Kaya tuzundan lambalar, hediyelik eşyalar üreten emekli ilkokul öğretmeni Mustafa Çağlar, şimdi de kaya tuzunun üzerine rölyef yapıyor.

Çağlar, AA muhabirine, emekli olduktan sonra tuzla uğraşmaya başladığını anlattı.

Tuzdan lambalar, abajurlar, hediyelik eşyalar, sabunlar yaptığını belirten Çağlar, kaya tuzunun güzel sanatlar alanında kullanılması için üzerinde rölyef çalışması yapmaya başladığını belirtti.

Yaklaşık bir metre uzunluğundaki tuz lambasının üzerine kabartma şekiller yaptığını ve eserini "Anıt Lamba" olarak isimlendirdiğini ifade eden Çağlar, "Bu çalışma parçalardan oluşuyor. Yaklaşık 1 metre boyundaki tuz lambanın üzerine rölyef dramer çalışması yaptım. Çankırı'daki Taş Mescit'in girişinde bulunan bugün eczacılığın ve tıbbın sembolü olarak kullanılan çift başlı yılanı tuz lambanın üzerine kabartma olarak işledim." diye konuştu.

Çağlar, birçok maddenin güzel sanatlarda kullanıldığına işaret ederek, tuzun da bu alanda kullanılabileceğini ifade etti.

"Anıt Lamba" ile kaya tuzundan farklı alanlarda da yararlanabileceğini gösterdiğini söyleyen Çağlar, "Şimdi ikinci bir iddiamız var. Tuzu güzel sanatlar alanına soktuğumuz gibi inşaat sektörüne de sokmak istiyoruz. Bunu başardığımızda önemli bir atılım olacak diye düşünüyoruz." sözlerine yer verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.