Çankırı

Yıldız Bayan Boks Milli Takımı Sorumlu Antrenörü Çınar:

17:32 10 Haziran 2016
Yıldız Bayan Boks Milli Takımı Sorumlu Antrenörü Çınar:

Yıldız Bayan Boks Milli Takımı Sorumlu Antrenörü Ahmet Çınar, "Muhammed Ali, İslam coğrafyasına boksu sevdiren kişidir." dedi.

Çankırılı bayan boksörler, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Boks Salonu'nda Muhammed Ali'nin fotoğrafı karşısında saygı duruşunda bulunup, dua etti.

Yıldız Bayan Boks Milli Takımı Sorumlu Antrenörü Çınar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Muhammed Ali'nin 74 yaşında hayatını kaybetmesinin boks camiasını derinden sarstığını dile getirdi.

Muhammed Ali'nin efsane bir isim olduğunu vurgulayan Çınar, "Muhammed Ali, dünya boks tarihine mal olmuş efsane bir boksördür. Kendisi boks denilince ilk akla gelen kişidir." diye konuştu.

Çınar, Muhammed Ali'nin kişiliğiyle herkesin takdirini kazandığına dikkati çekerek, radikal, savaşı reddeden bir insan olduğunu, boks dışında kişiliği, karakteri, insancıl tavırlarıyla ön plana çıktığını anlattı.

Muhammed Ali'nin azimli bir kişiliğe sahip olduğunu ifade eden Çınar, şöyle konuştu:

"Efsane boksörün sporcu kişiliği tartışılmaz. Üç defa dünya şampiyonluğunu kaybetmiş, sonra üç defa dünya şampiyonu olmuş nadir bir yetenek. Muhammed Ali'nin en çok hoşuma giden yönü, İslamiyete bakış açısı. 'Ben Allah'tan zenginlik istedim, o bana İslamiyeti verdi' derdi. İsminin bir peygamber ismi olmasından dolayı Hollywood'da yerlere isminin yazılmasına karşı çıkmış bir insan. Allah rahmet eylesin."

Dünya üçüncüsü boksör Canan Metin ise Muhammed Ali'nin maçlarını izleyerek büyüdüğünü kaydetti.

Maçlara çıkarken Muhammed Ali'nin maçlarını izlediğini belirten Canan, "Onun maçlarını örnek alarak onun insanlığını örnek alarak büyüdük. Gerçek bir boksör. Maça çıkmadan önce ringde yaptığı oyunlar, davranışlarını izliyorum ve öyle maçlarıma çıkıyorum. Onun ölümü hepimizi üzdü." ifadesini kullandı.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.