Çankırı

Çankırı'da Seçilmiş Turizm Zenginliklerinin Tanıtım Projesi

14:03 15 Temmuz 2016
Çankırı'da Seçilmiş Turizm Zenginliklerinin Tanıtım Projesi

Çankırı'da Seçilmiş Turizm Zenginliklerinin Tanıtım Projesi kapsamında, Hacı Murad-ı Veli Türbesi ve Çankırı Müzesi'nin tanıtımının yanı sıra "İstiklal Yolu Ultra Maratonu" yapılacak.

Çankırı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansınca hayata geçirilen projenin tanıtım toplantısı düzenlendi.

Proje Koordinatörü Aydın Demiröz, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğündeki toplantıda, proje kapsamında 3 ayrı çalışma yapılacağını söyledi.

İstiklal Yolu'nun önemine değinen Demiröz, şöyle konuştu:

"Milli mücadelenin kazanılmasında İstiklal Yolu güzergahı çok önemli. Cepheye cephane taşınan bu yolda önemli kahramanlıklar yaşandı. İstiklal Yolu'nda çocuğunun üzerindeki kıyafeti alıp, cephanenin üzerine örten atalarımız var. Bu kahramanlıkları gelecek kuşaklara aktarmak için etkinlikler yapıyoruz. 'Cumhuriyete giden yol' olarak adlandırdığımız İstiklal Yolu'nda, Çankırı olarak 7 yıldır etkinlikler düzenliyoruz. Bu sene etkinliklere ultra maratonu ekleyeceğiz."

"İstiklal Yolu Ultra Maratonu"nun 27-29 Ağustos'ta düzenleneceğini bildiren Demiröz, Ilgaz ilçesi Kale köyünden başlayacak ve üç etaptan oluşacak maratonun Çankırı'da sona ereceğini belirtti.

Müdürlük olarak güzergahta gerekli önemleri alacaklarını dile getiren Demiröz, maratona bugüne kadar 95'i yabancı 105 sporcunun başvurduğunu, koşunun yapılacağı tarihe kadar sayının 150'ye çıkmasını beklediklerini kaydetti.

- Müze ve türbe tanıtılacak

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Kemal Karatatar da Çankırı Müzesi'nin gelecek süreçte yeni yerine taşınacağını söyledi.

Projeyle, müzenin tanıtımına katkı sağlamak için çeşitli etkinlikler düzenleneceğini ifade eden Karatatar, Anadolu'daki 4 veliden biri olarak bilinen Hacı Muradı-ı Veli'nin türbe ile külliyesinin de tanıtılacağını vurguladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.