Çankırı

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

15:36 04 Aralık 2017
3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Çankırı'da, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla "Engelsiz Düşler" programı gerçekleştirildi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda konuşan İl Müdürü Hasan Tahsin Yıldırım, 3 Aralık tarihinin tüm dünyada engelli insanların sorunlarına dikkat çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek amacıyla belirlenen bir gün olduğunu söyledi.

Engelli insanları anlayabilmek açısından 3 Aralık tarihinin büyük bir öneme sahip olduğunu belirten Yıldırım, "Çünkü gündelik hayatta karşılaştıkları sorunlar sadece engellilerin değil hepimizin sorunudur." dedi.

Engellilerin yılda sadece bir gün hatırlanmaması, hayatın her anında onların varlığının bilinmesi gerektiğini vurgulayan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 15’i yani bir milyardan fazla kişi çeşitli engellilik durumuna sahiptir. Engellilik oldukça çeşitlilik göstermekte, engelli sayısı her geçen gün artmaktadır. Bakanlığımızca halkımızın sağlık düzeyini yükseltmek ve geliştirmek için bedensel, zihinsel, sosyal ya da ekonomik koşullar nedeniyle özel ihtiyacı olan engellilerin korunması ve kendi ihtiyaçlarına uygun sağlık hizmetlerine kolay erişilebilirliği arttırılmasına yönelik çalışmalarımız yapılmaktadır."

Konuşmanın ardından Eldivan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü öğrencileri tarafından çeşitli gösteriler sunuldu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.