Çankırı

İzmir'de okul müdürünün öldürülmesi

13:47 19 Aralık 2017
İzmir'de okul müdürünün öldürülmesi

Çankırı'da eğitimciler, İzmir'in Ödemiş ilçesinde okul müdürünün makamında silahlı saldırıyla öldürülmesini protesto etti.

Karatekin Parkı'nda bir araya gelen Eğitim-Bir-Sen Çankırı Şubesi üyeleri, Ödemiş Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Kökmen'in öldürülmesi ile Çankırı'da yaşanan şiddet olayını kınadı.

Grup adına basın açıklamasını yapan Volkan Kavak, eğitimcileri hedef alan ve hazin sonuçlara yol açan şiddet sarmalının, üzücü olduğu kadar düşündürücü olduğunu ifade etti.

İzmir'de ve Iğdır'da eğitimcilere karşı yaşanan şiddet olaylarını anımsatan Kavak, şunları kaydetti:

"Kim hangi amaçla yaparsa yapsın, genelde bütün vatandaşlarımızı, hususen eğitimcileri hedef alan şiddet saldırılarını kınıyoruz. Terör saldırıları sonucu şehit edilen Aybüke ve Necmettin öğretmenin acı, hüzünlü hatıraları hala yüreğimizi dağlarken, kaygı verici boyutlara varan bu saldırılar da üzüntümüzü katmerleştiriyor, ilgililerin daha fazla seyirci kalmadan caydırıcı ve önleyici tedbirler almasını bekliyoruz. Bu saldırılar geleceğimizi karartmakta, eğitim camiasını tedirgin etmekte, birçok mağduriyete neden olmaktadır. Eğitimcilere yönelik her saldırı, aklımızı körleştirmekte, ruhumuzu karartmakta, benliğimizi esir almakta, irfanımızı yok etmektedir. Bu sebeple, cehalete dayanan şiddeti veya şiddete dayanan cehaleti bir an evvel ortadan kaldırmalıyız."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.