Çankırı

Çankırı'da resim sergisi açıldı

20:08 19 Aralık 2017
Çankırı'da resim sergisi açıldı

Çankırı'da kursiyerlerin hazırladığı yağlı boya resim sergisi törenle açıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde 1992'de başlatılan yağlı boya resim kursunun sezon sergisi 100. Yıl Kültür Merkezi Güzel Sanatlar Galerisi'nde törenle açıldı.

15 kursiyer tarafından yapılan 60 eserin beğeniye sunulduğu sergi, 5 Ocak'a kadar gezilebilecek.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Kemal Karatatar, gazetecilere yaptığı açıklamada, plastik sanatlara yönelik kursları sürdürdüklerini söyledi.

Resim sergisinin Çankırı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde yaklaşık 25 yıldır devam ettiğine dikkati çeken Karatatar, "Bu sene 15 kursiyerimiz 60 eser ürettiler. Özellikle resim zor bir sanat dalı. Bir resmin ortaya çıkarılması için günlerin, ayların geçmesi gerekiyor. Sonuçta ortaya çıkan eser sanatçının ruh güzelliklerini yansıtıyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.

Bir işin yapılmasından ziyade sürdürülebilir olmasının önemine vurgu yapan Karatatar, şunları söyledi:

"Belki de Türkiye'de bu kadar uzun süreli kursu sürdüren birkaç ilden bir tanesiyiz. Bu bir fedakarlık işidir. Arkadaşlarımız gece yarılarına kadar kursiyerlerimizle birlikte oluyorlar. Ortamın, sanatçının eserini üretebilmesi için ortamın sıcaklığı, pozitif enerjisi önemli, biz de bunu sağlamaya çalışıyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.