Çankırı

Öğrenciler kendi oyunlarını kendileri kodluyor

15:19 09 Mayıs 2018
Öğrenciler kendi oyunlarını kendileri kodluyor

Çankırı'da 25 ortaokul öğrencisi tarafından kodlanarak hazırlanan bilgisayar oyunları ve robotik projelerin sergisi açıldı.

Kentteki bir alışveriş merkezinde düzenlenen sergide, Mehmetçik Ortaokulu 6. sınıf öğrencileri tarafından kodlanarak hazırlanan bilgisayar oyunları, ışık sensörüne dayalı otomobil ve bilgisayar programları gibi 19 proje yer alıyor.

Okulda bilgisayar öğretmeni olarak görev yapan Sema Kayalı, serginin açılışındaki konuşmasında, bilişim teknolojileri ve yazılım dersinde kodlama eğitimi verdiklerini söyledi.

Programlamanın önemine değinen Kayalı, "Çünkü programlama, size nasıl düşünmeniz gerektiğini öğretir. Dersimizde öğrencilerimizle program yazarken ve eğitici oyunlar tasarlarken sonuca ulaşabilmek için adım adım algoritmasını kurduk. Karşımıza çıkabilecek her ihtimali göze alarak kodlarımızı yazdık bu süreçte öğrencilerimizle birlikte hayal ettik. Yeni fikirler ürettik, tasarladık ve kodlarımızı tamamladık." ifadelerini kullandı.

Su iletkenliğini kullanarak piyanonun ses çıkarmasını sağlayan Çiğdem Yıldız da kodlama yaparken hem eğlendiklerini, hem de bilimsel çalışmalar yaptıklarını kaydetti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.