Çankırı

Öğrenciler 650 kilogram atık pil topladı

16:53 09 Temmuz 2018
Öğrenciler 650 kilogram atık pil topladı

Çankırı Belediyesi ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği tarafından düzenlenen okullar arası atık pil toplama yarışması sonucu toplamda 650 kilogram pil toplandı.

İl merkezindeki okullarda düzenlenen ve yaklaşık 6 ay süren pil toplama yarışması sona erdi. Yarışma sonucunda Güneş İlkokulu en çok pil toplayan okul oldu.

Dereceye giren okullara makamında hediyelerini veren Belediye Başkanı Hüseyin Boz, burada yaptığı konuşmadı, atık pil toplama kampanyasının meyvelerini vermeye devam ettiğini söyledi.

Boz, atık pil toplama yarışmasının her geçen yıl daha büyük rağbet gördüğünü belirterek, şunları kaydetti:

"2017-2018 eğitim öğretim yılında düzenlenen yarışmada önceki yıllara göre daha fazla atık pil toplandı. Yarışma kapsamında en çok atık pil toplayan okullar Güneş İlkokulu birinci, Hazım Dağlı Ortaokulu ikinci ve İstiklal Anaokulu ise üçüncü oldu. Düzenlenen kampanyaya hem vatandaşlar hem de çocukların ilgisi her geçen gün artıyor. Okullarımız bu yıl 650 kilogram atık pil topladı. Kampanyaya katılarak geleceğe yatırım yapan duyarlı vatandaşlarımıza ve özellikle yavrularımıza çok teşekkür ediyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.