Çankırı

Bayramören yamaç paraşütü heyecanı! 7 yıl aradan sonra tekrar düzenlendi

10:14 07 Temmuz 2022
Bayramören yamaç paraşütü heyecanı! 7 yıl aradan sonra tekrar düzenlendi

Çankırı'da 7 yıl aranın ardından tekrar düzenlenen Bayramören Yamaç Paraşütü ve Festivali’ne 5´i yabancı 40 farklı sporcu katıldı. Yarışmacılar, Türkiye Milli Takımı seçmelerinde etkili olacak puanı alabilmek için ter döküyor.

Türkiye rekorlarının kırıldığı Çankırı'nın Bayramören ilçesi 7 yıl aradan sonra Bayramören Yamaç Paraşütü ve Festivali’ne ev sahipliği yapıyor. 5'i yabancı 40 sporcunun katıldığı yarışmalar başarılı şekilde sürüyor. Yarışmacılar, Türkiye Milli Takımı seçmelerinde etkili olacak puanı alabilmek için Bayramören semalarında ter döküyor.

“ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP”

7 yıl aranın ardından tekrar düzenlenen Bayramören Yamaç Paraşütü ve Festivali hakkında konuşan Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, Bayramören’de çok güzel kalkış pistlerinin olduğunu aldığı rüzgar açısından da önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti.

“HEDEF DÜNYA KUPALARINA EV SAHİPLİĞİ YAPMAK”

Bayramören Kaymakamı Tuncay Karataş ise Bayramören ilçesi için hedefin yamaç paraşütü şampiyonalarında Dünya Kupalarına ev sahipliği yapmak olduğunu söyledi.

Bayramören Belediye Başkanı Halil Muratoğlu da yamaç paraşütü yarışmalarının önümüzdeki yıllarda daha geniş kapsamda yapılması için gerekli çalışmaların yürütüleceğini belirtti. KUZKA VE Türkiye Hava Sporları Federasyonu ile Bayramören'de yamaç paraşütü eğitimlerinin arttırılması hedefleniyor.Organizasyonun kapsamında festival alanında yer alan stantlarda yöresel yemeklerden, el işi ürünlerine kadar onlarca ürün yer aldı. Yaren ekiplerinin de sahne aldığı etkinlikler boyunca çeşitli konserler de düzenlendi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.