Çorum

Çorum'da "Bilinçli Gençlik Huzurlu Gelecek" projesi

17:10 14 Ekim 2015
Çorum'da "Bilinçli Gençlik Huzurlu Gelecek" projesi

İl Emniyet Müdürlüğünce hazırlanan proje kapsamında kentteki anaokullarda eğitim gören 740 öğrenciye tiyatro oyunlarıyla hayatta karşılaşabilecekleri tehlikeler anlatıldı

Çorum Emniyet Müdürlüğünce hazırlanan "Bilinçli Gençlik Huzurlu Gelecek" projesi kapsamında kentteki anaokullarda eğitim gören 740 öğrenciye eğlendirici tiyatro oyunlarıyla hayatta karşılaşabilecekleri tehlikeler anlatıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce hazırlanan "Bilinçli Gençlik Huzurlu Gelecek" projesi kapsamında kentteki 7 anaokulunda öğretim gören 740 öğrenciye polisler tarafından hazırlanan tiyatro oyunları sahnelendi.

Oyunlarla hayatta karşılaşabilecekleri çeşitli tehlikeler anlatılan çocuklara program sonunda boyama kitapları hediye edildi.

Çorum Valisi Ahmet Kara, konu hakkında yaptığı açıklamada, geleceğin en değerli varlıklarının çocuklar ve gençler olduğunu belirtti.

Çocukların ilgiye, sevgiye ve korumaya ihtiyaçlarının olduğunu vurgulayan Kara, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce hazırlanan proje kapsamında çeşitli faaliyetler başlatıldığını kaydetti.

Öğrencilerin okullarına gidip gelebilmeleri ve emniyet içerisinde her türlü tehlikeden uzak şekilde eğitimlerini almaları için fiziki tedbirlerin alındığını bildiren Kara, ayrıca çeşitli sosyal projelerin de faaliyete geçirildiğini ifade etti.

Kara, şöyle devam etti:

"Fiziki tedbirlerin yanı sıra çocuklarımızın ve gençlerimizin sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğümüz tarafından yürütülen 'Bilinçli Gençlik Huzurlu Gelecek' projesinin 8 faaliyetinden birisi olan 'Mutlu Çocuklar' faaliyeti çerçevesinde il merkezinde bulunan 7 anaokulu ziyaret edilerek 740 öğrenciye eğlendirici animasyonlar ve küçük skeçler şeklinde tiyatro oyunları sergilenmiştir. Çocuklarımızın kişisel gelişimlerine pozitif katkı sağlamak, çevreden gelebilecek tehlikelere karşı alabilecekleri önlemler ile ilgili bilgilendirme de yapılırken, trafik bilincini geliştirerek, farkındalık oluşturmaya yönelik eğitici çalışmalar da yürütülmüştür."

Kara, insanlık, medeniyet ve vatan sevgisinin en kıymetli örneği olacak çocuklara ve gençlere pozitif katkı sağlayabilmek amacıyla büyük özveri ile çalışmalar yürütüldüğüne dikkati çekerek, proje kapsamında Çanakkale ve Nevşehir gezilerinin de düzenleneceğini bildirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.