Çorum

Çevreci ve ikramlı seçim çalışması

11:12 28 Ekim 2015
Çevreci ve ikramlı seçim çalışması

KEMAL KARADAĞ - AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, seçim çalışmalarında çevre kirliliğine yol açmayan "çevre dostu" elektrikli araçlar kullanıyor, seçmenlere de bir araçta yapılan çay ve kahve ikram ediliyor. 

Uslu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen seçim döneminde gürültüye ve israfa yol açmadan üzerinde dijital ekran ve pano bulunan iki elektrikli bisikletin yanı sıra dört reklam vagonuyla tanıtımlar yaptığını anlattı.

Bu seçim çalışmalarında da bu araçlarla birlikte elektrikli otomobil kullandığını belirten Uslu, bu aracın bagaj kısmında oluşturulan bölümde çay ve kahve yapıldığını söyledi.

Otomobilde hazırlanan çay ve kahvelerin kendisinin ziyaret ettiği yerlerde ya da seçmenle konuştuğu sırada görevliler tarafından vatandaşlara ikram edildiğini belirten Uslu, "Kahvenin 40 yıl hatırı var. Şairin de dediği gibi, 'Geleydin bir çay içimi, sen çay dökerdin ben de içimi.' Vatandaşa bir çay ikram ediyoruz, vatandaş da içini döküyor. Biz de dinliyoruz. Bence kahve ve çay bahane, önemli olan sohbettir, diyalogdur. Onu gerçekleştirmeye çalışıyoruz" ifadesini kullandı.

Seçim kampanyasının vatandaş tarafından memnuniyetle karşılandığına işaret eden Uslu, 7 Haziran seçimlerinde kullandığı üzerinde dijital ekran ve pano bulunan elektrikli bisikletle reklam vagonlarını yeniden kullanıldığını bildirdi.

- "Çevre dostu materyaller kullanmaya özen gösteriyoruz"

Uslu, vatandaşı rahatsız etmeden, çevre dostu materyalleri kullanmaya özen gösterdiklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Araçlarımız genelde elektrikli. Egzoz gazı yok. İkram araçlarımız dolaşıyor. Elektrikli bisikletlerle propaganda yapıyoruz. Çevre kirliliği yaratmama adına afişler yapıştırmak yerine reklam panolarını kullanıyoruz. Çağdaş, modern gereçlerden faydalanıyoruz. Böylece daha kavgasız, gürültüsüz, telaşsız, çevre dostu seçim kampanyası yürütüyoruz." 

Beklentilere cevap verecek çağdaş, modern yöntemlerin geliştirilmesi gerektiğine dikkati çeken Uslu, çevre dostu materyalleri kullanmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.