Çorum

Çorum'da "Bilinçli Gençlik Huzurlu Toplum" Projesi

16:49 25 Kasım 2015
Çorum'da "Bilinçli Gençlik Huzurlu Toplum" Projesi

Çorum Valiliği tarafından koordine edilen ''Bilinçli Gençlik Huzurlu Toplum'' Projesi hayata geçirildi

Çorum Valiliğince hazırlanan "Bilinçli Gençlik Huzurlu Toplum" projesi hayata geçirildi.

Devlet Tiyatrosu salonunda yapılan proje tanıtım toplantısında konuşan Çorum Valisi Ahmet Kara, proje ile gençlerin eğitimlerine ve gelişimlerine katkı sağlanacağını dile getirdi.

Kentte yaşayan gençlerin uygun davranışlarda bulunduğuna dikkati çeken Kara, "Caddede gezerken yaşlılar adabı muaşerete aykırı davranıyor. Gençlerimizin ellerindeki çöpü kıvırıp kenara atmayarak elinde bekletip çöp kutusuna attıklarına şahit oluyorum" dedi.

Proje hakkında bilgi veren Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Ferhat Göktepe ise çocuk ve gençlerin suçtan, suça karışmaktan korunmasını sağlayacak tedbirler geliştirilmesinin diğer ülkelerde olduğu gibi Türkiye'de de büyük önem taşıdığını söyledi.

Suça karşı koruyucu faktörlerin artırılmasına ve suçun ortaya çıkmasına engel olacak önlemlerin alınmasına ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Göktepe, "Bu proje ile amaçladığımız hedefler, çocuklarımıza ve gençlerimize milli ve manevi değerlerin anlatılarak benimsetilmesi, günlük yaşam kurallarının yaşam tarzı haline getirebilmek, toplumsal aidiyet duygusunun öneminin anlatılması, vatan ve millet sevgisi, suçtan korunma ve suça karışmanın gelecekleri açısından sebep olacağı olumsuz  sonuçlardır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından polisler tarafından hazırlanan "Boş Sandalye" isimli tiyatro oyunu sahnelendi.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.