Çorum

Engellilerin akülü araba sevinci

13:42 03 Aralık 2015
Engellilerin akülü araba sevinci

 Çorum Valiliğine bir hayırsever tarafından bağışlanan 8 akülü araç, aralarında Suriyeli sığınmacının da bulunduğu engellilere dağıtıldı.

Çorum Valiliğinde gerçekleştirilen dağıtım töreninde konuşan Vali Ahmet Kara, sosyal devlet olmanın gereğince engelleri ortadan kaldırmanın görevleri olduğunu söyledi.

Dünya Engelliler Günü nedeniyle engellilerle ilgili yapılan hizmetleri anlatan Kara, şunları söyledi:

"Biz de elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Kanunlar bize bunu emrediyor. Bakanlıklarımız gereken ödeneği gönderiyor. 8 ilçe kaymakamlığında engelli asansörünü hizmete soktuk. Gelecek sene Dünya Engelliler Günü'nde daha güzel hizmetleri sunacağız. Devletin asli görevi vatandaşın işlerini kolaylaştırmaktan ibarettir. Yaşlıların da, engellilerin de işlerini kolaylaştıracağız. Devletimiz her geçen gün engellilerle ilgili imkanları sağlıyor. Bu konuda basın mensubu arkadaşlarımızın hem de ilgili derneklerin bizleri uyarmalarını istiyoruz." 

Vali Kara, daha sonra ülkesindeki iç savaş nedeniyle Çorum'da yaşamaya başlayan Suriyeli sığınmacı Ayşe Arour'a akülü sandalyesini teslim etti.

Dağıtıma Arour'dan başlamak istediğini ifade eden Kara, "Kentte 300'e yakın Suriyeli mülteci yaşamaktadır. Suriyeliler bizim misafirlerimizdir. Suriyeliler muhacirdir, biz de ensarız. Bu insanlara iyi bakmamız lazım. Bu insanlık ve Müslümanlık görevimizdir. Bu iki görevimizden dolayı bu insanlara iyi bakacağız" ifadelerini kullandı.

Doğuştan engelli Arour da Vali Kara ve Türk devletine teşekkür etti. Daha sonra protokol mensupları diğer engellilere akülü arabalarını teslim etti.

Törene Garnizon Komutan Vekili Jandarma Albay Metin Özbek, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Başsavcı Ömer Faruk Yurdagül, Emniyet Müdürü Murat Kolcu ile yetkililer katıldı.

 

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.