Çorum

Uluslararası Göçmenler Günü

12:44 18 Aralık 2015
Uluslararası Göçmenler Günü

Vali Ahmet Kara, Uluslararası Göçmenler Günü dolayısıyla kentte yaşayan Suriye, Irak ve İranlı sığınmacıları, makamında kabul etti.

Vali Kara, kabulde yaptığı açıklamada, Irak ve Suriye'de yaşanan olaylar sonrasında Türkiye'ye göçen sığınmacılara kucak açıldığını belirterek savaşın sona ereceği güne kadar sığınmacıları misafir edeceklerini dile getirdi.

Zulüm ve savaş nedeniyle göçlerin yaşandığını ve il genelinde yaklaşık 5 bin sığınmacı bulunduğunu ifade eden Kara, şöyle devam etti:

"Irak'ta 1991'de başlayan Körfez harekatıyla ve bugün de bildiğiniz gibi Suriye'de Esed'in zulmü ve halkına karşı düşmanca davranışları nedeniyle bugün bu kardeşlerimiz, memleketimizde misafir olarak bulunuyor. Türkler olarak biz de göçmen milletiz. Orta Asya'dan buraya gelmişiz. Suriyelileri, Iraklıları en iyi anlayan milletlerdeniz. Bu kardeşlerimiz bilsinler ki ülkeleri normale dönünceye kadar ülkemizde misafirlerdir."

Kentte yaşayan aileleri, kavga ve diğer olaylara karışmamaları için uyaran Vali Kara, şunları söyledi:

"Mutlaka belli sıkıntılarınız oluyordur. Sıkıntınız olduğunda sokakta olay, kavga çıkaracağınıza Göç Müdürlüğümüze gelin, olaylarınızı intikal ettirin. Suriyeli ve Iraklılardan memnunuz ama son günlerde ufak tefek olaylara karışılıyor. Bu, bizi üzüyor. Sakin yaşarsanız, vukuatsız yaşarsanız, biz de hep sizinle ilgili olumlu tedbirler düşünürüz. Karakolluk olduğu zaman bir Suriyeli vatandaşımız ya da Iraklı kardeşimiz, biz de üzülüyoruz. Toplumda da size karşı bir tepki oluşuyor. Diyorlar 'Bunlar geldi, kavga ediyorlar', onun için gözünüzü seveyim hiçbir şekilde olaylara karışmazsanız memnun olurum. Sorunlarınızı sıkıntılarınızı devletin daireleriyle çözün." 

Sığınmacıların Türkiye'de kendi ülkelerinde yaşar gibi yaşamalarını isteyen Kara, sorunlarını da yine ülkelerinin devlet adamlarıymış gibi kendilerine iletmelerinden mutlu olacaklarını kaydetti.

Ziyarette bulunan Celal Sabri Seyid el Davudi de Türkiye'de bulunmaktan mutluluk duyduklarını, sadece çalışma konusunda sorun yaşadıklarını söyledi.

Kara, daha sonra, kendisini ziyaret eden ailelere çeşitli hediyeler verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.