Çorum

Torna tezgahındaki alın teri roman sayfasına döküldü

10:20 22 Aralık 2015
Torna tezgahındaki alın teri roman sayfasına döküldü

Çorum'da yaşayan 25 yaşındaki torna ustası Osman Cantemir, ekmek parası için ter döktüğü torna tezgahından kazandığı paralarla yazdığı ilk romanını çıkardı.

Endüstri Meslek Lisesi'nde birinci sınıfı tamamladıktan sonra eğitimine ara veren Cantemir, torna ustası olarak çalıştığı sırada şiirle başlayan yazarlık macerasının romana dönüştüğü hayat hikayesini AA muhabirine anlattı.

Eğitimine ara verdikten sonra yaklaşık 6 yıldır torna tezgahında çalışarak ekmek parasını alın teriyle kazandığını ifade eden Cantemir, hem çalışıp hem de iyi bir yazar olmak için mücadele verdiğini söyledi.

Çalıştığı yerde mesaisini tamamladıktan sonra boş vakitlerini kitap okuyarak değerlendiğini belirten Cantemir, "Boş vakitlerimi kitap okuyarak yazarak değerlendirdim. Daha sonra şiirler yazmaya başladım. Yazdığım şiirler paylaştığım sosyal medyada büyük ilgi gördü. Şiirlerimi insanlarla buluşturdum. Benim yazdıklarım insanlara merhem oldu. Bu da daha yüksek bir azim oluşturdu" dedi.

Şiirden sonra roman yazmaya karar verdiğini ve bir aşk hikayesini anlatan "Öyle Sevdim" isimli kitabı bastırarak yayımlatmayı başardığını dile getiren Cantemir, bin adet basılan kitabın 500'ünün satıldığını aktardı.

- Kitabın baskı maliyetini torna tezgahından karşıladı

İlk kitabını yaklaşık bir yıllık çalışma sonrasında tamamladığına değinen Cantemir şunları kaydetti:

"İşim zaten zor. Oldukça zor bir meslek icra ediyorum. Bu mesleği bir kaleme dönüştürmek daha da zor. Okulu bıraktıktan sonra kitap okumaya başladım. Sonra okuma isteğim ilerledikçe ben de yazma tutkusu oluştu. Bu tutku beni romana kadar sürükledi. Bu maceram hala da devam ediyor. Şu anda iki roman üzerinde çalışıyorum. Torna ustalığından yazarlığa uzanmak büyük ve güzel bir duygu oluşturdu. Kitabın baskı maliyetini torna tezgahında kazandığım parayla karşıladım."

Torna tezgahında günde sekiz saat çalıştığını anlatan Cantemir, "Ekmek paramı kazandığım torna tezgahının başında çok yorulduğum günlerde bana ilham geliyor. Ondan sonra aklıma gelenleri kağıtlara ve kitap sayfalarına döküyorum. Gençlerimize okumayı, doğru bilgileri kitaplardan öğrenmelerini tavsiye ediyorum" diye konuştu.

Açıktan liseyi tamamlamaya çalıştığını vurgulayan Cantemir, mühendis ve iyi bir edebiyatçı olmayı hayal ettiğini sözlerine ekledi. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.