Çorum

Çorum'da Sarıkamış şehitleri anıldı

16:33 06 Ocak 2016
Çorum'da Sarıkamış şehitleri anıldı

 Sarıkamış Harekatının 101. yılını anma etkinlikleri kapsamında Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tören düzenlendi. 

Çorum Sağlık Müdürlüğünce hastanenin konferans salonunda düzenlenen program, şehitler için saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende konuşan Vali Ahmet Kara, dedesinin de Sarıkamış'ta şehit düştüğünü, kendisinin de 3,5 yıl Kars Valisi olarak görev yaptığına dikkati çekerek, Sarıkamış Harekatı'nın kendisi için ayrı bir önem teşkil ettiğini söyledi.

Sarıkamış Harekatı'nın Ruslar'a mağlubiyetten ziyade soğuğa karşı mağlubiyet olduğunu belirten Kara, "Burada ölenler hiç şüphesiz şehittir. Vatanları uğruna, din, namus uğrunda savaştılar ve şehit oldular. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Dünyada bir tane daha "Kars şehri" olduğunu dile getiren Kara, "Kanada'nın başkentine 100 kilometre uzaklıkta bir Kars kasabası vardır. Orası, savaştan kaçan Karslıların yaşadığı bir yerdir. Karslılar o kadar zulüm ve işkence görmüşler ki bir kısmı orada şehit olmuşlar, kimileri de vatanlarını terk etmek zorunda kalmışlardır" diye konuştu.

Çorum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ömer Sobacı da Osmanlı Rus savaşı sırasında 90 bin askerin milli mücadele adına, vatanları uğruna canlarını seve seve feda ettiğini anlatarak, "Sarıkamış'taki dondurucu soğukta kolkola giren ve bu şekilde şehit olan Mehmetçiğin destanı, kahramanlık örneğinin yanında birlik ve kardeşlik dersidir" ifadesini kullandı.

Hastane yöneticisi Sinan Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir ise Sarıkamış Harekatı'nın önemine değinerek, "Bugün gök kubbenin altında, 101 sene önce Sarıkamış'ta, Allahu Ekber Dağları'nda bu vatanın birliği, dirliği için bu bayrağın gönderden inmemesi için şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılara Sarıkamış Harekatı'nı anlatan kısa film izletildi.

Etkinliğe hastane personeli ile öğrenciler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.