Çorum

Şırnak'taki terör saldırısı

20:16 19 Ocak 2016
Şırnak'taki terör saldırısı

Şırnak'ta polisleri taşıyan zırhlı servis aracına teröristlerce düzenlenen roketli saldırıda şehit olan polis memuru Mustafa Yaşar'ın cenazesi memleketi Çorum'un Ortaköy ilçesine getirildi.

Şırnak'taki törenin ardından uçakla Merzifon Havaalanına getirilen şehit polis memuru Mustafa Yaşar'ın (36) naaşı, konvoy eşliğinde karayoluyla Ortaköy ilçesine bağlı Aşdağul Beldesi'ndeki babaevine götürüldü.

Baba evi önünde meslektaşları tarafından cenaze aracından alınan şehidin naaşı, evin bahçesinde bekletilen belediyenin seyyar cenaze yıkama aracı ve morguna konuldu.

Şehit polis memuru Mustafa Yaşar'ın fotoğrafını Erzurum'da polis olan ağabeyi Alparslan Yaşar taşıdı. Cenazenin getirilişi sırasında şehidin annesi Adalet Yaşar "Mustafa'm, yavrum" diye feryat etti.

Tabuta sarılarak ağlayan şehidin amcasının oğlu Turabi Yaşar da "Ağabey duyuyor musun beni? Hani İstanbul'a gelecektin? Bizi bırakma ağabey ne olursun" dedi.

Terör örgütü PKK ile HDP'ye de tepki gösteren Yaşar, "Hainler... Bu böyle bitmeyecek. Bizi yaktınız Allah da sizi yakacak" ifadelerini kullandı. Bazı akrabalarının da destek verdiği Yaşar'ı, akrabaları ve polisler sakinleştirmeye çalıştı.

Daha sonra şehit için dua edildi.

Bu gece evinin önündeki seyyar morgda bekletilecek şehidin naaşı, yarın öğle namazına müteakip toprağa verilecek.

Şırnak'ta pazartesi günü polislerin bulunduğu zırhlı aracın, merkezdeki Yenimahalle'den geçişi sırasında bölücü terör örgütü üyelerince düzenlenen roketatarlı saldırıda 2 polis memuru şehit olmuş, 10 polis memuru da yaralanmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.