Çorum

Çorum'da deprem bölgeleri belirlenecek

16:02 28 Ocak 2016
Çorum'da deprem bölgeleri belirlenecek

Çorum'da sondaj ve jeofizik veriler kullanılarak deprem riski açısından şehrin hangi bölgelerinin imara uygun olduğunun belirlenmesi amacıyla çalışma başlatıldığı bildirildi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yaptığı yazılı açıklamada, İller Bankasına Nazım İmar Planının yapımı için yetki devrinde bulunmasının ardından ihaleyi alan firmanın Çorum'da çalışmalara başladığını belirtti.

İller Bankasının etüt çalışmaları, yağmur suyu, içme suyu tesisleri gibi altyapı projelerine destek vereceğini ifade eden Külcü, bu tür büyük projelerin bir kaç ilde daha uyguladığını, bu proje ile birçok alt yapı çalışmasında da işlerinin kolaylaşacağını ifade etti.

Jeolojik ve jeoteknik etüt çalışmasının şehrin geleceğine yön vereceğini aktaran Külcü, şunları kaydetti:

"Çorum Belediyesinin bu çalışmayı yapmasındaki amaç, Çorum'un deprem bölgesinde yer alan bir il olması nedeniyle yeni yerleşime açılacak alanları tespit etmektir. Çalışma kapsamında arazide yapılacak sondaj ve jeofizik veriler kullanılarak deprem riski açısından şehrin hangi bölgelerinin imara uygun olduğunu, nerelerin imara önlemler alınarak açılacağı, nerelerin imara açılması gerektiği ortaya çıkacak. Heyelan, kaya düşmesi, su baskınında yerleşim yerlerinin nasıl etkileneceği belirlenerek, zemin ve yerleşim yönünden sıkıntılı alanlar ortaya çıkarılacak. Hazırlanacak jeoloji ve yerleşime uygunluk haritaları, çalışma alanlarındaki zemin yapısını ortaya çıkarıp planlı yapılaşmayı sağlayacak. İlimizden geçen Salhu Çayı kırığının nereden geçtiği ise bu projenin tamamlanmasından sonra belirlenmiş olacak. Yapılan bu çalışma Nazım İmar Planı esas olmak üzere yapılmaktadır. Parsel bazına etütler belediye tarafından ruhsatlandırma aşamasında vatandaşlarımız tarafından parsel bazında etüt çalışması tekrar yaptıracak."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.