Çorum

ÖNDER'in seçmeli ders çağrısına destek

15:41 15 Şubat 2016
ÖNDER'in seçmeli ders çağrısına destek

İmam Hatipliler Derneğinin (ÖNDER) "Geleceğin inşası gençliğin ihyasıyla mümkündür" parolasıyla temel din eğitiminin önemini ifade etmek için başlattığı teşvik kampanyasına Çorum ve Amasya'daki bazı sivil toplum kuruluşları da destekledi.

Çorum İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği (ÇORİMDER) Başkanı Ayhan Boyraz, Hürriyet Meydanı'nda düzenlenen basın açıklamasında, 2015-2016 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde ilkokul 4'üncü sınıf, ortaokul, lise öğrencileri ve velileri için en önemli hususlardan birinin de seçmeli dersler olduğunu belirtti.

Gençlerin din, ahlak ve değerler dünyasından kopmaması adına "Temel Dini Bilgiler", "Hz. Muhammed'in Hayatı", "Kur'an-ı Kerim" ve "Arapça" derslerini tercih etmeleri konusunda teşvik edilmeleri gerektiğini vurgulayan Boyraz, şunları söyledi:

"Ortaöğretim ve lisede eğitim gören öğrenciler bu dersleri niçin tercih etmeli? Ahlaklı bir toplumun yolu ahlaklı bireylerden geçer. Ahlak eğitimi ise Kur’an-ı Kerim ve Peygamberimizin hayatından örneklerin etkili ve cazip bir biçimde teşvik edilmesiyle mümkündür. Öğrencilerimizin en temel ibadet olan namazı kılabilmeleri ve örnek insan Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (SAV) hayatını öğrenerek O'nu daha iyi tanımaları ancak küçük yaşlarda alınan eğitimle gerçekleşecektir. Öğrencilerimiz tarafından seçmeli olarak alınan bu dersler, onların İslami konularda daha etkin bir bilgi birikimine sahip olmalarına, dini sadece akademik ve teorik bir ders olarak değil, bizzat hayatın içinde yaşanması gereken bir değer olarak anlamalarına katkı sağlayacaktır."

Boyraz, geleceğin teminatı çocukların, güvenli bir şekilde geleceğe taşınması için sahip olmaları gereken tasavvurun inşa edilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Bugün okul sıralarında kendilerine sunulan bilgileri tertemiz bir zihin ile özümseyen genç dimağlar sayesinde hayalini kurduğumuz medeniyet tasavvuruna ulaşacağız. Tercihini hangi meslekten yana yaparsa yapsın her bir gencimizin manevi dinamiklere sahip olması gerektiğinin bir kez daha altını çizmek istiyoruz" diye konuştu.

Ailelere de çağrıda bulunan Boyraz, "Saygıdeğer anne ve babalar, bir neslin kaderini bir önceki nesil belirler. Sizler, bu dört dersi seçmekle sadece bir ders seçmiş olmuyorsunuz, aynı zamanda çocuklarımızın ve milletimizin geleceğini de seçmiş oluyorsunuz. Seçmeli derslere bu hassasiyetle bakmanızı rica ediyoruz" dedi.

ÇORİMDER'in basın açıklamasına bazı sendika ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri de katıldı.

- Amasya

Amasya'da da İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneğince Anıt Meydanı'nda basın açıklaması yapıldı.

Grup adına açıklama yapan derneğin başkan yardımcısı İbrahim Arslan, doğdukları andan itibaren bütün ihtiyaçları ebeveynleri tarafından giderilen çocukların eğitim ihtiyacının da yine velileri tarafından karşılandığını söyledi.

"Unutmayalım ki, geleceğin inşası gençliğin ihyasıyla mümkündür" diyen Arslan, çocuklar için büyük önem taşıyan "Temel Dini Bilgiler", "Hz. Muhammed'in Hayatı", "Kur'an-ı Kerim" ve "Arapça" seçmeli derslerinin tercih edilmesi konusunda ailelere çağrıda bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.