Çorum

28 Şubat'ın 19. yılı

14:42 27 Şubat 2016
28 Şubat'ın 19. yılı

Çorum İmam Hatip Okulları ve Mezunları ve Mensupları Derneği (ÇORİMDER) tarafından 28 Şubat sürecinin 19. yılı dolayısıyla basın açıklaması düzenlendi.

Dernek merkezinde gerçekleştirilen açıklamada açılış konuşması yapan ÇORİMDER Başkanı Ayhan Boyraz, daha sonra açıklamayı yapmak için Arapça Şiir Okuma Yarışmasında dünya birincisi olan Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Furkan Mazman'a söz verdi.

Mazman, 28 Şubat sürecinde ordunun baş tehdit olarak irtica değerlendirmesi değerlendirmesi, Müslüman kesimi iç tehdit olarak tanımlaması ile tüm özgürlük alanlarına ve değer yargılarına topyekun savaş ilan edildiğini, zorbalıklarla dolu utanç tarihi yaşandığını söyledi.

Bu dönemin literatüre "post modern darbe" olarak girdiğini dile getiren Mazman, bu sürecin sadece asker tarafından değil, sözde sivil toplum örgütleri, üniversiteler, medya ve sermaye grupları tarafından sınır tanımaz bir baskıya dönüştürüldüğünü kaydetti. İrtica tehlikesi adı altında başlatılan ve dindar kesimi hedef alan baskıların ülkenin en önemli sorunu haline getirildiğini vurgulayan Mazman, "En barışçıl özgürlük eylemleri şiddetle bastırılmış, gazeteciler, sivil toplum mensupları, öğrenciler DGM’lerde idamla yargılanmıştır. Darbeyi, baskı ve zulmü meşrulaştırıcı her türlü kaos da çeşitli entrikalarla oluşturulmuştur. Toplumun büyük kesiminin maddi ve manevi zarar gördüğü 28 Şubat darbesinin en büyük mağdurları, eğitim hakkı gasbedilen imam hatip ve üniversite öğrencileri olmuştur" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.