Çorum

Çorum'dan terör mağdurlarına yardım

18:21 04 Mart 2016
Çorum'dan terör mağdurlarına yardım

AK Parti Çorum İl Başkanlığınca terör mağduru vatandaşlara dağıtılmak üzere temin edilen yardım malzemeleri yüklü tır, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun da katıldığı törenle Van'a gönderildi.

AK Parti İl Başkanlığı tarafından başlatılan kampanya kapsamında hayırseverlerin yanı sıra sendika ile sivil toplum örgütlerinin desteğiyle toplanan giyecek, içecek, kırtasiye ve gıda malzemelerinden oluşan yardımların Van'ın Tuşba ilçesindeki terör mağduru vatandaşlara gönderilmesi için Hürriyet Meydanı'nda tören düzenlendi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığınca gerçekleştirilen çeşitli yatırımların açılış ve temel atma töreni dolayısıyla kentte bulunan Bakan Eroğlu da törene katıldı.

Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'deki 78 milyonun kardeş ve tek millet olduğunu vurguladı. Bayırbucak Türkmenlerine de Türkiye'nin birçok yerinden destek verildiğini dile getiren Eroğlu, şunları söyledi:

"Bugün de Çorum'dan, Doğu ve Güneydoğu'daki bazı illerimizdeki terör mağduru vatandaşlarımıza destek gönderiliyor. Teşekkür ediyoruz. Allah hayırlarınızı kabul etsin inşallah. Bunlar çok önemli, çünkü kardeşlik bağlarının daha da kuvvetlenmesine vesile oluyor. Bu bir hediyedir. Hediyeleşmek de sünnettir. Bu bakımdan hayırlı olur. Kardeşlerimizi unutmayacağız. 78 milyon kardeştir, tek bir millettir. Bugün milletin bir parçası, diğer parçasına destek veriyor. Bayırbucak Türkmenlerine de her zaman destek veriyoruz, gönlümüz onlarla birlikte. İnşallah onlara zulmedenler perişan olurlar."

AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu da AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı koordinesinde toplanan yardımların Van'ın Tuşba ilçesinde kaymakamlığa teslim edileceğini bildirerek, kampanyaya destek verenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından dua edilmesiyle yardım malzemelerini taşıyan tır, Van'a gitmek üzere yola çıktı.

Törende Bakan Eroğlu'nun yanı sıra Vali Ahmet Kara, TBMM İdare Amiri Salim Uslu, AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve ile vatandaşlar da yer aldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.