Çorum

Çorum Belediye Başkanı Külcü üniversitelilerle buluştu

17:08 09 Mart 2016
Çorum Belediye Başkanı Külcü üniversitelilerle buluştu

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, bir dönem eğitim gördüğü Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileriyle bir araya geldi.

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu konferans salonunda düzenlenen "Yerel Yönetimler ve Üniversite" konulu söyleşiye konuşmacı olarak katılan Külcü, öğrencilik yıllarından belediye başkanlığına uzanan hikayesini anlattı.

Hitit Üniversitesinin Çorum için önemine değinen Külcü, her hükümet kurulduğunda Çorum'a üniversite yapılacağı sözü verildiğini ancak 2005 yılında uzun uğraşlar sonucunda üniversitenin şehre kazandırıldığını söyledi. Çorum Belediyesi olarak üniversitenin her zaman yanında olduklarını dile getiren Külcü, "Çorum halkı ile üniversite arasında kopukluk vardı. Halkımızın üniversiteyi sahiplenmesini biz sağladık" dedi.

Belediye Başkanı olmadan önce rektör yardımcısı gibi üniversite için çalışacağı sözünü verdiğini anlatan Külcü, "Üniversitemizin en büyük sorunlarından biri olan kampüs sorununu çözüyoruz. Kampüsümüz bitmek üzere. Belediye olarak elimizden geleni yapıyoruz ve yapacağız. Çorum Belediyesi öğrencilerin emrine amadedir. Sizlerin her türlü isteklerini ve eleştirilerini belediyeye ulaştırmaları sonucunda yardımcı olacağız" diye konuştu.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan da desteklerinden dolayı Başkan Külcü'ye teşekkür etti.

Hitit Üniversitesi olarak Çorum Belediyesi ile güzel bir işbirliği içerisinde olduklarını vurgulayan Alkan, "Biz üniversitenin içinden yol geçer mi diye sorgulamıyoruz. Gördük ki üniversitenin içerisinden yol geçiyormuş. Bizler karşılıklı işbirliği ile hem şehrimizi hem de üniversitemizi geliştirip büyütmeye çalışıyoruz" dedi.

Söyleşinin ardından Çorum Müftüsü Ahmet Akın tarafından Çanakkale Savaşı'nın 101'inci yılı dolayısıyla öğrenciler tarafından okunan 75 Kur'an-ı Kerim hatminin duası yapıldı.

Etkinlikte üniversite tarafından düzenlenen "Çanakkale Savaşı'nın 101'inci yılında ecdada mesaj" konulu şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeler de verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.