Çorum

Çorum'da "Kadın Emeği" Fuarı açıldı

16:49 03 Mayıs 2016
Çorum'da "Kadın Emeği" Fuarı açıldı

Çorum Belediyesince 4'üncüsü düzenlenen "Kadın Emeği" Fuarı'nın açıldı.

Belediyenin kadın kültür ve sanat merkezlerinde eğitim gören kadınların yaptığı ve tasarladığı ürünlerinin tanıtılması ve satışının yapılması amacıyla Hürriyet Meydanı'nda düzenlenen fuarın açılışında konuşan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, ilkini 2012 yılında düzenledikleri fuarın, geleneksel hale getirildiğini, fuarın her geçen yıl büyüdüğünü söyledi.

Gelecek yıllarda daha geniş ve daha kapsamlı fuarlar gerçekleştireceklerini dile getiren Külcü, "Kadın kültür ve sanat merkezlerimizde eğitim gören 67 hanımefendi yapmış olduğu eserlerini burada sergileyecek. Bununla beraber değişik sivil toplum kuruluşlarımız, resmi kurumlarımız ve engelli eğitim merkezimizde eğitim çalışmaları yapan yavrularımız da eserlerini burada sergileyecekler." dedi.

Fuarın bir hafta açık kalacağını ve her gün farklı etkinliklerin düzenleneceğini aktaran Külcü, Çorum halkını fuara davet etti.

Kadın Kültür Kültür ve Sanat Merkezi Müdürü Nuran Hakyemez de kadınların, fuar sayesinde el emeği, göz nuru eserlerini sergileme imkanına kavuştuklarını söyledi. Her kadının farklı eserleri olduğunu vurgulayan Hakyemez, "Kimi toprağa, kimi taşa, kimi sabuna şekil veriyor. Kimi iğnesiyle nakış nakış işliyor duygularını, kimi de düşüncelerini ilmek ilmek örüyor." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Külcü ile eşi Hatice Külcü tarafından fuarın açılışı gerçekleştirildi. Külcü çifti, stantları gezerek, çalışmaları hakkında kadınlardan bilgi aldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.