Çorum

Engelliler Haftası

18:22 10 Mayıs 2016
Engelliler Haftası

Çorum'da "Engelliler Haftası" dolayısıyla öğrenciler doğa yürüyüşü yaptı.

Çorum Belediyesince organize edilen yürüyüş kapsamında Sıklık Tabiat Parkı'nda gerçekleştirilen yürüyüşe öğrenciler ve aileleri katıldı.

Ellerinde "Engelli olmak sorun değil engelliye engel olmak sorundur", "Engelli insanlara saygı insanlığa saygıdır" yazılı pankartlar taşıyarak yürüyen öğrenciler, yürüyüş sonunda parkta eğlendi.

Yürüyüş sonrası öğrencilerle bir araya gelen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum Belediyesinin engellilere her zaman pozitif ayrıcalıkla yaklaştığını söyledi.

Engellerin toplumun bilinçli ve düşünceli davrandığı zaman engel olmaktan çıkacağının altını çizen Külcü, "Biz bunu engelli eğitim merkezlerimizde eğitim alan bireylerle tecrübe ettik. Kendilerine imkan verildiği zaman, ne kadar güzel resimler yaptıklarını, ne kadar güzel müzik yaptıklarını, nasıl tiyatro oyunu sergilediklerini ve daha bir çok şeyi nasıl başardıklarını gördük. Yaptıkları işler onlar kadar bizleri de mutlu etti. Bugün de burada bütün kardeşlerimiz engelsiz bir gün geçiriyor, gönüllerince eğleniyorlar. Onların her an gülümsemeleri için üzerimize düşeni yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.