Çorum

Camilerde ramazan temizliği

14:56 08 Haziran 2016
Camilerde ramazan temizliği

Çorum Belediyesince ramazan ayı dolayısıyla kentteki camilerde temizlik çalışması başlatıldı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İl Müftüsü Ahmet Akın ile Ulucami'deki temizlik çalışmalarını inceledi.

Külcü, kent merkezindeki 88 caminin temizliğini üstlendiklerini belirterek, çalışmalara mayıs ayı içinde başladıklarını ve bugüne kadar 32 caminin temizliğinin tamamlandığını söyledi.

Belediye olarak camilerde üç aşamada hizmet verdiklerini belirten Külcü, "Yapım, tadilat ve temizlik olmak üzere üç aşamada camilerimizle ilgileniyoruz. Camiler bizim için önemli. Çünkü İslam medeniyeti cami merkezli yapılanan bir medeniyet. Bizler nasıl cami merkezli bir medeniyetsek aynı şekilde temizliğe tarihimiz boyunca hep kıymet vermiş olan medeniyetin mensuplarıyız. Sosyal belediyecilik olarak bu görevi bundan sonra da yerine getireceğiz." ifadelerini kullandı.

İl Müftüsü Akın da belediyenin camilere yönelik yardımlarından dolayı Başkan Külcü'ye teşekkür etti. Camilerin Allah'ın evi olduğunu vurgulayan Akın, "Bu mübarek ayda böylesine güzel ve hayırlı bir işe vesile olan belediyemize teşekkür ediyorum. Müftülük olarak bizler de camilerimizi temiz tutmaya özen gösteriyoruz ancak belediyemizin bu gün yaptığı gibi böyle kapsamlı bir temizlik çalışması yapamıyorduk." diye konuştu.

Külcü ve Akın, daha sonra elektrikli süpürgeyle cami halısının bir bölümünü temizledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.