Çorum

Çocuklar ameliyata akülü arabayla gidiyor

17:27 22 Haziran 2016
Çocuklar ameliyata akülü arabayla gidiyor

Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ameliyat edilecek çocuklar, korkularını yenebilmeleri amacıyla ameliyathaneye akülü araçlarla götürülüyor.

Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, tedavi gören çocukların ameliyata sedye ile götürülme sürecinde yaşadıkları korku ve endişelerin en aza indirilmesi amacıyla yeni bir uygulama hayata geçirildi. Uygulama kapsamında ameliyata girecek çocuklar, hastane yönetimince temin edilen akülü araçlarla eğlenerek ameliyathaneye gidiyor.

Hastane Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir, gazetecilere yaptığı açıklamada, ameliyat öncesi sürecin çocuklar için oldukça stresli bir dönem olduğuna dikkati çekerek, çocukların korku, panik ve endişeleri olmadan ameliyata hazırlanması ve ameliyathaneye götürülmesinin önem taşıdığını söyledi.

Yapılan araştırmalarda ameliyat öncesi hazırlık programı uygulanan çocukların ameliyat sonrası dönemde daha az kaygı yaşadıkları, daha kısa sürede normal aktivitelerine döndüklerinin belirlendiğini anlatan Zehir, şunları kaydetti:

"Bu çocuklarda saldırgan davranışlar, ayrılık kaygısı, uyku ve yeme sorunları gibi ameliyat sonrası sorunların daha az görüldüğü belirlenmiştir. Ameliyat öncesi iyi bir hazırlık programı uygulanmayan çocuklarda ise ameliyat sonrası dönemde uykusuzluk, iştahsızlık, okul problemleri gibi sorunların daha sık görüldüğü saptanmıştır. Bu kapsamda hastanemizde yeni bir uygulamayı hayata geçirerek, çocukların ameliyat korkusunu yenmelerini ve ameliyathaneye kendi istekleriyle gitmelerini sağlamak için akülü araçlar temin ettik."

Zehir'in konuşmasının ardından sünnet edilecek 6 yaşındaki Taha Keleş, akülü arabayla ameliyathaneye uğurlandı.

Aileler de uygulamayı beğendiklerini dile getirerek, hastane yönetimine teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.