Çorum

Erol Olçok ve oğlu için mevlit okutuldu

22:01 13 Ağustos 2016
Erol Olçok ve oğlu için mevlit okutuldu

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde hayatını kaybeden reklamcı Erol Olçok ile oğlu Abdullah Tayyip Olçok için memleketi Çorum'daki köyünde mevlit okutuldu.

Darbe girişimine tepki amacıyla gittiği Boğaziçi Köprüsü'nde hayatını kaybeden Erol Olçok (53) ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok ile 11 yıl önce vefat eden kardeşi Erdoğan Olçok için merkeze bağlı Mecidiyekavak Köyü'nde mevlit programı düzenlendi.

Olçok'un yaptırdığı köy camisinde düzenlenen programa Erol Olçok'un kardeşleri Cevat ve Yılmaz Olçok ile diğer aile yakınlarının yanı sıra AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, eski Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Başbakan Başdanışmanı eski Çorum Milletvekili Cahit Bağcı, eski Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İl Müftüsü Ahmet Akın, AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu ile vatandaşlar katıldı.

Okunan Kur'an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve ilahilerin ardından Erol, Erdoğan ve Abdullah Tayyip Olçok ve 15 Temmuz'daki darbe girişiminde şehit olanlar için dua edildi.

- "Erol ağabey bu işin adeta destanını yazdı"

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, burada yaptığı konuşmada, Erol Olçok'un neşesi, insanlığı, merhameti ve dostluğuyla çevresindeki herkese çok şey öğrettiğini belirterek, yaptıklarıyla Olçok'un hiçbir zaman unutulmayacağını söyledi.

Darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "sokaklara çıkın" çağrısından sonra Olçok'un kendisini aradığını ifade eden Ünal, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımız 'sokaklara çıkın' çağrısı yaptığında çıkarken beni aradı, 'kardeşim çıkıyorum ben' dedi, helalleştik. 'Çıkma' diyemedim çünkü hepimiz çıktık. Evinde oturabilirdi, sahip olduklarına, malına mülküne bakarak, 'bozulmasın' diyebilirdi ama bunların hiç birisini söylemedi, hiç birisini düşünmedi. Çünkü hayatı boyunca hiçbir zaman mala, mülke ehemmiyet vermedi. 'Hocam bunlar yalan dolan, bunlar geçer' dedi. Güzeldi, güzel adamdı. Adamlığı konuşmazdı, yapardı. Bugün aynı zamanda onun için de burdayız. 15 Temmuz'da hepimiz birşeyi çok derinden hatırladık, unuttuğumuz birçok şeyi hatırladık. İnancımızı, kimliğimizi, mukaddesatımızı, ruhaniyetimizi, maneviyatımızı, bize bu toprakları vatan yapan değerleri, birçok şeyi yeniden hatırladık. Çocuklarımız, bizim onlara anlatamadığımız bunca şeyi bir gecede yaşadılar ve öğrendiler. Vatanın, toprağın, bayrağın ne demek olduğunu öğrendiler. Ve bunu bize öğretenlerden bir tanesi de canımız, ciğerimiz, kardeşimiz, içimizdeki boşluğu hiç dolmayacak olan ve hiç unutmayacağımız, can kardeşimiz Erol ağabeyimiz ve onun canı, bizim de canımız Abdullah Tayyip'ti."

"Erdoğan ağabeyin yeri biz de ayrıdır, o ayrı güzel bir adamdı ama Erol ağabey bu işin adeta destanını yazdı, evladıyla birlikte şehadete koştu" diyen Ünal, "Bundan sonra her Ağustos'ta hem Erdoğan ağabeyimizi hem de Erol ağabeyimizi burada hayırla yad edeceğiz. O şehadete erişti. İnşallah Rabbim bizleri de ahirette onun şefaatine nail eyler. Çünkü şehitlerin şefaatine inananlardanız. Ben inanıyorum ki şuanda o her zamanki neşeli haliyle meleklerle de şakalaşıyordur. Rabbim mekanlarını cennet eylesin, Olçok ailesinin yükünü hafifletsin, sabrını arttırsın." ifadelerini kullandı.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.