Çorum

TBMM İdare Amiri Uslu'dan çiftçilere müjde

15:38 14 Eylül 2016
TBMM İdare Amiri Uslu'dan çiftçilere müjde

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, doğal nedenlerle yüzde 30 ve üzerinde zarar gören üreticilerin borçlarının yüzde 3 faizle bir yıl ertelendiğini bildirdi.

Milletvekili Uslu, yaptığı yazılı açıklamada, 1 Ocak - 9 Eylül tarihleri arasında meydana gelen aşırı sıcak, aşırı kar yağışı, aşırı yağış, dolu, don, fırtına, güneş yanıklığı, heyelan, hortum, kırağı, kuraklık, kurt saldırısı, sel, su baskını, şiddetli rüzgar, yangın, yıldırım düşmesi afetleri nedeniyle 69 ilde, 493 ilçede, 12 bin 604 köyde, 532 bin 232 çiftçiye ait 15 bin 722 dekar kapalı alan ile 24 milyon 94 bin 291 dekar açık alanın zarar gördüğünü belirtti.

Söz konusu afetler nedeniyle zarar gören çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının ertelenmesine dair kararın Resmi Gazete'de yayımlandığını ifade eden Uslu, şunları kaydetti:

"Bakanlar Kurulu'nun bu kararı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık, il veya ilçe hasar tespit komisyonlarınca tespiti yapılan yüzde 30 ve üzeri zarar gören üreticilerin borçları yüzde 3 faizle bir yıl ertelendi.

Söz konusu erteleme kararı, 01.01.2016-31.12.2016 tarihleri arasında ülke genelinde meydana gelen yada gelebilecek afetlerin zararları, borç erteleme kapsamı içindedir. Afetlerden zarar gören üreticilerimiz, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan kredi borçlarını 1 yıl süreyle erteleyebilecekler."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.