Çorum

Yeni eğitim ve öğretim yılının açılışı

14:20 19 Eylül 2016
Yeni eğitim ve öğretim yılının açılışı

Çorum'da 2016-2017 eğitim öğretim yılının başlamasıyla 94 bin 539 öğrenci ders başı yaptı.

Yeni eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla Mimar Sinan Mahallesi'ndeki Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu'nda düzenlenen törene, Vali Necmeddin Kılıç, AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Fatih Üstündağ, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ile öğrenciler ve veliler katıldı.

Vali Kılıç, törende yaptığı konuşmada, yeni eğitim öğretim yılının herkes için hayırlı olmasını temenni ederek öğrenci ve öğretmenler için sorunlardan uzak, başarılı bir dönemin başlangıcı olmasını diledi.

Öğrencilerin, kendilerine sunulan imkanları en iyi şekilde değerlendirmesi gerektiğini dile getiren Kılıç, şunları kaydetti:

"Bu sabaha annelerinizin tatlı sesiyle uyandıysak, babanızın dik duruşuyla güne başlayabildiysek, beraber kahvaltı edebildiysek, sonrasında da okula koşabildiysek bunu devletimize borçluyuz. Bizim güçlü bir devletimizin, güçlü bir vatanımız, güçlü bir milletimiz var. Eğer iki ay önce, 15 Temmuz'da, tarihin en cesur, en yiğit, en anlamlı duruşunu bu millet göstermesiydi bugün hep beraber Suriye'den daha kötü olurduk. Dolayısıyla devletimizi kuran iradenin bize bıraktığı mirasa sahip çıkmak lazım. Cumhuriyeti kuran irade bizi muasır medeniyetin üzerine çıkmakla görevlendirdi. Biz muasır medeniyetin, çağdaş medeniyetin üstüne çıkacağız, çıkmak zorundayız. Bunu ancak sizinle başaracağız. Bizim neslimiz çağdaş medeniyete yaklaştı, ramak kaldı ama siz bunu tamamlayacaksınız."

Kılıç, öğretmenlere de seslendiğini konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu çocuklarımızdan dünya çok şey bekliyor, mazlum milletler çok şey bekliyor, tarih çok şey bekliyor. Milli Eğitim Temel Kanunu'nun 2. maddesini ezbere bilerek, biran olsun o ilkeden ayrılmayalım. Sadece üniversiteye, sınavlara yarış atı yetiştirme yerine Türk milletinin ahlaki, insani, milli, manevi ve kültütrel değerlerini de bu gençlere aşılamak zorundayız. Bu gençler yeniden Çanakkale'nin 15'leri olmak zorundalar, yeniden 15 Temmuz'un Abdullah Tayyip'leri olmak zorundalar. Böyle yetiştirmeliyiz, hatta daha da ileri gitmeliyiz."

Milletvekili Ahmet Sami Ceylan da liseyi bitirdiği okulda yeni eğitim öğretim yılı açılışına katıldığını belirterek, öğrencilere, öğretmenlere ve ailelere başarılı bir dönem geçirmeleri temennisinde bulundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ise il genelinde toplam 94 bin 539 öğrencinin ders başı yaptığını, 2016-2017 eğitim öğretim yılında yaklaşık 6 bin 500 öğretmenin görev yapacağını kaydetti.

Törende öğrenciler tarafından şiirler okunup folklor gösterileri sahnelendi.

Törenin ardından sınıfları gezen Vaki Kılıç ile beraberindekiler, öğrencilere kitaplarını dağıttı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.