Çorum

Erol Olçok'un ismi Çorum'da hastaneye verilecek

17:14 11 Ekim 2016
Erol Olçok'un ismi Çorum'da hastaneye verilecek

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, FETÖ'nün darbe girişiminde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde oğlu ile şehit olan Erol Olçok'ın adının, Çorum'a yapılan 800 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesine verileceğini bildirdi.

Uslu yaptığı yazılı açıklamada, İl Özel İdaresi tarafından 2013 yılında ihalesi yapılan ve yaklaşık 205 milyon liralık bedelle sözleşmesi imzalanan 800 yataklı şehir hastanesi inşaatının Ankara yolunda devam ettiğini anlattı.

Hastane inşaatının fiziki gerçekleşme oranının yüzde 95 seviyesinde olduğunu, çalışmaların tamamlanmasının ardından geçici kabulünün yapılacağını belirten Uslu, işlemlerin ardından hastanenin Çorum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine tesliminin yapılacağını kaydetti.

Uslu, yeni hastane bünyesinde adli tıp ünitesi açılması için Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile görüştüklerini bildirerek, "Bu konuda Adalet Bakanımız olumlu yaklaşmış ve ilgililere gerekli talimatı vermiştir. Kendilerine teşekkür ederiz. Hastane bünyesinde bugüne değin bulunmayan adli tıp ünitesi de açılarak acılı ailelerin acısının sürgit devam etmesi ve günlerce bekleyişi de sona ermiş olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Hastaneye, darbe girişimi sırasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde oğlu ile şehit olan Erol Olçok'un isminin verilmesi için girişimde bulunduklarını belirten Uslu, "15 Temmuz darbe girişiminde hayatlarını kaybeden kahraman şehitlerimizi unutmadık ve unutturmayacağız. İsimlerini her platformda yaşatacağız. Hemşehrimiz şehit Erol Olçok’ın isminin Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaşatılması için çalışmalar başlatılmıştır." ifadesini kullandı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.