Çorum

Türkiye Ralli Şampiyonası

18:22 29 Ekim 2016
Türkiye Ralli Şampiyonası

Türkiye Ralli Şampiyonası, Çorum'da yapılan final yarışları ile sona erdi.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından düzenlenen şampiyonanın 7. ve son yarışı olan 43. Hitit Rallisi, Ankara Otomobil Sporları Kulübünün (ANOK) organizasyonu ve Çorum Belediyesinin desteğiyle Çorum'da gerçekleştirildi.

Çorum Barajı mevkisindeki Ahmediye ve Gemed etabında yapılan yarışlarda mücadele eden 35 takım, toplam uzunluğu 157 kilometre, özel etap toplamı ise 71 kilometre olan final yarışında en iyi dereceyi yapabilmek için mücadele verdi.

Bölgedeki iki etap, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde oğlu ile şehit edilen Erol Olçok ile nisan ayında vefat eden TOSFED'in üst düzey yöneticilerinden Cem Celal Işık'ın adına geçildi.

Yarışların sonunda pilotlar kategorisinde Murat Bostancı-Onur Vatansever birinci, Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez ikinci, Orhan Avcıoğlu-Burçin Korkmaz üçüncü oldu. Takımlar kategorisinde ise Castrol Ford Team Türkiye birinci, Neo Motorspor ikinci, BC Vision Motorsport üçüncülüğü elde etti.


- Şampiyonlar belli oldu

Sezonun son yarışı olan 43. Hitit Rallisi'nin sonuçlarının ardından 2016 Türkiye Rallisi Şampiyonası'nda dereceye giren pilot ve takım sıralaması da belli oldu.

Pilotlar kategorisinde Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez ikilisi sezonu şampiyon olarak tamamlarken, Orhan Avcıoğlu-Burçin Korkmaz ikilisi ikinci, Murat Bostancı-Onur Vatansever ikilisi de üçüncülüğü kazandı.

Takımlar kategorisinde ise sezon şampiyonu Castrol Ford Team Türkiye olurken Neo Motorspor ikinci, BC Vision Motorsport da üçüncülüğü elde etti.

Yarışmaların ardından Çorum Belediyesi önünde ödül töreni düzenlendi.

AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer ile bazı kurum müdürleri tarafından dereceye giren pilot ve takımlara ödülleri takdim edildi.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.