Çorum

Alaca'ya özel eğitim merkezi açılacak

15:27 22 Şubat 2017
Alaca'ya özel eğitim merkezi açılacak

AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, Alaca ilçesinde özel eğitim uygulama ve özel eğitim iş uygulama merkezleri açılacağını bildirdi.

Uslu, yaptığı yazılı açıklamada, Alaca ilçesinde özel eğitim uygulama ve özel eğitim iş uygulama merkezler kurulmasına ilişkin taleplerinin, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylandığını belirterek, Yıldızhan Mahallesi'nde bulunan ve daha önce Anadolu sağlık meslek lisesi olarak hizmet veren binanın tahsisinin yapıldığını ifade etti.

Merkezden, genel ve mesleki ortaöğretim eğitim programlarından yaralanamayacak durumda ve 23 yaşından gün alamamış, orta ve ağır düzeyde zihinsel yetersizliği veya otizmi olan bireylerin yararlanabileceğini dile getiren Uslu, şunları kaydetti:

"Burada gençlerimizin temel yaşam becerilerini geliştirmek, topluma uyumları ile iş ve mesleğe yönelik beceriler kazanmaları sağlanacaktır. AK Parti ile başlatılan sosyal devlet çalışmalarımız kapsamında geçmişte evlere hapsedilen evlatlarımızın topluma kazandırılması için memleketimizde yeni bir adım daha atmış bulunuyoruz. Hayırlı olsun."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.