Çorum

Esed rejiminin kimyasal silah saldırılarına tepkiler

18:28 05 Nisan 2017
Esed rejiminin kimyasal silah saldırılarına tepkiler

Çorum'da Suriye'de Beşşar Esed rejiminin İdlib'deki kimyasal silah saldırıları kınandı.

Hürriyet Meydanı'nda bir araya gelen Erbakan Vakfı Çorum Şubesi, Çorum İHH Derneği, Memur-Sen İl Temsilciliği ve İnsani Değerler Platformunun temsilcileri, Esed rejiminin ülkenin kuzeyindeki İdlib ilinin Han Şeyhun beldesine düzenlediği klor gazı içerikli kimyasal silah saldırısına tepki gösterdi.

Grup adına konuşan Erbakan Vakfı Şube Başkanı Yakup Taş, kimyasal silah saldırısında aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda kişinin yaşamını yitirdiğini, hayatta kalanların da yaşam mücadelesi verdiğini belirtti.

Saldırının zekice planlanmış bir katliam olduğunu vurgulayan Taş, saldırıdan en çok çocukların etkilendiğini söyledi.

"Öyle ki başınıza silah vurularak öldürülmeyi buna tercih edebilirsiniz." diyen Taş, şöyle devam etti:

"Bu zehir de elma kokuluydu. Güzel kokulu zehir, zekice planlanmış bir katliamdı. Hedeflerinde çocuklar vardı, geleceği hedeflemişlerdi. En çok da çocuklar öldü İdlib'de. Tıpkı diğer katliamlardaki gibi. Yıllar sonra ülkelerine demokrasi getirecek olan o uzak memleketteki adamlar, kendi memleketlerindeki o diktatöre hediye etmişlerdi bu elma kokulu zehri. Ölmeden önce, ölürken, yanarken İdliblilerin attıkları çığlıkları duyamadılar o özgürlükçü ve demokrat adamlar. Çünkü o sırada başka ülkelerde başka hayatları mahvetmekle meşgullerdi."

Saldırıdan etkilenenler için İHH tarafından ilaç seferberliği kampanyası başlatıldığını bildiren Taş, vatandaşları kampanyaya destek olmaya davet etti.

Zaman zaman tekbir getiren grup, saldırıda hayatını kaybedenler için dua edilmesinin ardından dağıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.