Çorum

Dünya Çevre Günü

19:46 05 Haziran 2017
Dünya Çevre Günü

Çorum Valisi Necmettin Kılıç, çarpık kentleşme, sağlıksız sanayileşme, beslenme ve enerji konusunda yaşanan problemlerle azalan ve tükenen canlı türleri, artan kirlilik ve iklim değişikliklerinin sebep olduğu çevre kirliliğinin çağın önde gelen sorunlarından olduğunu belirtti.

Vali Kılıç, Dünya Çevre Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, bugünün, çevre kirliliğinin etkilerine ve sonuçlarına dikkat çekmeye, daha sağlıklı bir çevre ve daha temiz bir dünya için çabaları yoğunlaştırmaya vesile olması temennisinde bulundu.

Tabiatı kirleten ve ekolojik dengeyi bozan başlıca etkenin insan unsuru olduğunu dile getiren Kılıç, şunları kaydetti:

"İnsan faaliyetleri sonucu ortaya çıkan sanayi artıkları, yakıtlarla ortaya çıkan gazlar, dumanlar, petrol ve ilaç atıkları, plastik ürünler, spreyler, suni gübreler ve çöpler çevre kirlenmesine sebep olan en mühim unsurlardır. Çarpık kentleşme, sağlıksız sanayileşme, beslenme ve enerji konusunda yaşanan problemlerle azalan ve tükenen canlı türleri, artan kirlilik ve iklim değişikliklerinin sebep olduğu çevre kirliliği, çağımızın önde gelen sorunlarındandır. Sürdürülebilir kalkınma, insan ile tabiat arasında denge kurarak tabii kaynakları tüketmeden, gelecek nesillerin ihtiyaçlarının karşılanmasına ve kalkınmasına imkan verecek şekilde bugünün ve geleceğin hayatını ve kalkınmasını programlama manasını taşımaktadır. Gelecek nesillere iyi bir çevre bırakmak için çevre dostu teknolojinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması sürdürülebilirliğin ön şartlarından biridir."

Kılıç, herkesin yaşanabilir çevre ve şehirlere sahip olmak için üzerine düşeni yapması gerektiğini ifade etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.