Çorum

Çorum'a 4 yeni okul

12:19 27 Ekim 2017
Çorum'a 4 yeni okul

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Çorum'a toplam 64 derslikli 4 yeni okul yapılacağını bildirdi.

Uslu, yaptığı yazılı açıklamada, kent merkezindeki iki okulun yıkılarak yenilerinin yapılacağını ayrıca iki ilçeye yeni okul yapılacağını aktardı.

Kent merkezindeki Ulukavak Ortaokulu ve Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu ile Uğurludağ İlkokulu ve İskilip Aşağıörenseki Köyü İlkokulu ihalelerinin ilana çıktığını ifade eden Uslu, şunları kaydetti:

"Evlatlarız yeni modern eğitim kurumlarında öğrenimlerine devam ederken derslik ve öğretmen başına düşen öğrenci sayımızda hızla düşüyor. Derslik başına düşen öğrenci sayımız ilköğretimde 26'dan 16'ya, ortaöğretimde de 26'dan 15'ye düşmüştür. Öğretmen sayımız da 5 bin 910'dan 6 bin 942 çıkarılarak öğretmen başına düşen öğrenci sayımızın ilköğretimde 23'ten 19'a, örtaöğretimde de 15'ten 14'ye düşmesi sağlanmıştır. Şu anda 77,3 milyon lira yatırım bedelli 64 derslikli 4 ilkokul, 50 derslikli 3 ortaokul, 96 derslikli 4 lise, 100 öğrencili Buharaevler İHL Kız Pansiyonu ile Osmancık İHL Spor Salonumuzun yapımı devam ediyor."

Uslu, yapımı devam eden yatırımların tamamlanmasıyla Çorum'da yükseköğretim yatırımları hariç toplamda 357 milyon lira eğitim yatırımı gerçekleştirmiş olacaklarını vurguladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.