Çorum

Atatürk’ün ebediyete intikalinin 79. yılı

15:30 09 Kasım 2017
Atatürk’ün ebediyete intikalinin 79. yılı

Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kılıç, mesajında, Türkiye Cumhuriyeti devletini kuran Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikalinin 79. yıl dönümünde saygı, şükran ve minnetle andığını belirtti.

Atatürk'ün askeri yetenekleri ve devlet adamlığı vasıfları ile çağının en önemli liderlerinden olduğuna işaret eden Kılıç, "Mustafa Kemal Atatürk, tarihe, insanlığa ve mazlum milletlere örnek olmuş bir önderdir. Engin ileri görüşlülüğü, dünya gerçeklerini iyi bilmesi, insani değerlere verdiği önem, düşüncelerindeki evrensel boyut, Atatürk'ü, hiç şüphesiz insanlığın tarih boyunca yetiştirdiği dünyanın en önemli liderlerinden biri yapmıştır." ifadelerini kullandı.

Kılıç, Türk milletine, hak ettiği onuru geri almasında yol gösteren, ileri görüşlülüğü ve söylevleriyle bugün de Türk milletinin yolunu aydınlatmaya devam ettiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük ideali, Türkiye’yi birlik ve beraberlik içinde, müreffeh bir ülke olarak muasır medeniyetler seviyesine çıkarmaktı. Bugün Büyük Türkiye yolunda hızla ilerleyen ülkemiz, demokratik hak ve özgürlükler alanında büyük mesafeler kat ederek dünyanın en saygın ülkeleri arasında yer almıştır. Bugün Cumhuriyetin 94. yıldönümünü iftiharla kutlayan Türkiye, istikrar içinde güçlenmeye ve büyümeye, demokrasinin standartlarını her geçen gün yükseltmeye devam etmektedir. Bu büyük başarıda kuşkusuz Gazi Mustafa Kemal’in önderliğiyle birlikte milletimizin sabrının, gayretinin, alın terinin, kardeşlik azminin ve ülkesine olan bağlılığının da büyük payı bulunuyor."

Türk milletinin bağımsızlık savaşının önderi, eşsiz kahraman Mustafa Kemal Atatürk'ün daima Türk milletinin gönlünde yaşayacağını vurgulayan Kılıç, "Bu duygu ve düşüncelerle aramızdan ayrılışının 79. yılında Cumhuriyetimizin kurucusu büyük devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı ile anarken silah arkadaşlarını, Anadolu'yu bize vatan olarak kazandıran bütün kahramanlarımızı, şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran ve minnetle anıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.