Çorum

İş makinesi ile kazı yapılan alanda tünel bulunması

14:26 15 Aralık 2017
İş makinesi ile kazı yapılan alanda tünel bulunması

Çorum'un İskilip ilçesinde belediye ekiplerince yürütülen altyapı çalışması sırasında bulunan ve Osmanlı dönemine ait olduğu belirlenen tarihi yapı gün yüzüne çıkarılacak.

İskilip Belediyesi tarafından Kaleboğazı Mahallesi'nde yürütülen meydan ve çevre düzenleme çalışması sırasında dün, iş makinesinin tekerleğinin bir çukura düşmesi sonucu tespit edilen tünel ile ilgili çalışmalar devam ediyor.

Yüzeyden yaklaşık 60 santimetre derinde bulunan tünelde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Çorum Müzesi arkeologları tarafından başlatılan inceleme sürüyor.

İskilip Belediye Başkanı Recep Çatma ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan, tünelin bulunduğu alanda incelemeler yaptı.

Çatma, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin köklü bir geçmişe sahip olduğunu ancak tarihi eserlerin büyük çoğunluğunun kaybolduğunu söyledi.

Yeni bulunan yapının özelliğinin yapılacak çalışma ile ortaya çıkartılacağını belirten Çatma, "Altyapı çalışmamızda ortaya çıkan bu tarihi yapı bir hamam ya da bir yer altı çarşısı olabilir. Bu tarihi yapının kesin olarak ne olduğu, uzmanların çalışmasının ardından ortaya çıkacak." dedi.

Arslan da ilk incelemede tarihi yapının Osmanlı dönemine ait olduğunu tespit ettiklerini aktardı.

Yapının zemin derinliğinin ise yaklaşık 2,5 metre olduğunu belirlediklerini anlatan Arslan, şunları kaydetti:

"Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğümüzden tespit kazısı ile ilgili izinlerimizi aldık ve çalışmalara başladık. İlk aşamada burada mevcut yapının üstü açılacak ve mahiyeti tespit edilecek. Bu tarihi yapının ne kadar alana yayıldığını tespit edeceğiz. Tarihi yapının mahiyetini tespit ettikten sonra kamulaştırma çalışmalarına başlayacağız ve tamamını gün yüzüne çıkartacağız."



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.