Çorum

Çorum'da el sanatları ve hediyelik eşya fuarı açıldı

16:32 12 Ocak 2018
Çorum'da el sanatları ve hediyelik eşya fuarı açıldı

Çorum'da ikincisi düzenlenen El Sanatları ve Hediyelik Eşya Alışveriş Fuarı'nda Türkiye'nin farklı illerinden yöresel ürünler sergileniyor.

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Fuar ve Sergi Kompleksi'nde 81 ilden 150 firmanın katıldığı fuarın açılışı için tören düzenlendi.

Organizatör firmanın yetkilisi Fevzi Atasagun, burada yaptığı konuşmada, Anadolu'nun yöresel ürünlerinin, tatlarının, el emeğinin sergilenmesi ile ürünlerin pazara erişimini kolaylaştırarak ticaret hacminin geliştirilmesini amaçladıklarını söyledi.

Fuarda, illerin yöresel ürünleri, el sanatları ve çeşitli özel günlere uygun hediyelik eşyaların satışa sunulacağını aktaran Atasagun, Çorum'u bu alanda cazibe merkezi haline getirerek bundan sonraki süreçte çeşitli organizasyonlar gerçekleştirmeyi planladıklarını kaydetti.

Fuarda Türkiye'nin tüm illerinden 150 firmanın yer aldığını bildiren Atasagun, organizasyonu geleneksel hale getirmek istediklerini dile getirdi.

Konuşmaların ardından Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş, Ticaret İl Müdürü Fikret Yıldırım ile bazı sivil toplum kuruluşların temsilcileri, açılışı yapılan fuardaki stantları gezerek ürünlerle ilgili bilgi aldı.

Katılımcılarla sohbet eden Yabacıoğlu ve beraberindekilere yöresel ürünlerden ikram edildi.

Başta Kayseri, Sivas, Gümüşhane, Hatay, Erzurum, Siirt, Diyarbakır olmak üzere farklı bölgelerden çok sayıda kentin yöresel ürünlerinin de yer aldığı fuarda, pastırma, sucuk, cağ kebabı, fındık, pestil, künefe ve kaymağın yanı sıra yöresel ürünler, el sanatları, takı ve tasarımları ile el işlemeciliği ürünler de ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

Fuar, 21 Ocak'a kadar açık kalacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.