Çorum

Çorum'da toplantı ve gösteri yürüyüşlerine yeni düzenleme

17:31 24 Şubat 2018
Çorum'da toplantı ve gösteri yürüyüşlerine yeni düzenleme

Çorum Valiliğince il genelindeki kapalı ve açık yer toplantıları ile gösteri yürüyüşleri gibi etkinliklerin 30 gün süreyle izne bağlı olacağı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'nin Afrin bölgesindeki terör unsurlarına yönelik Zeytin Dalı Harekatı başlattığı hatırlatılarak, terör örgütlerinin planlarının ve terör olaylarının bertaraf edilmesi amacıyla tesis olunan huzur ortamı ile milli güvenlik ve kamu düzeninin bozulmaması için 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu'nun 11. Maddesi (m) bendi, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 17. Maddesi ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11/C maddesi hükümleri gereğince bazı kararlar alındığı belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamında yapılacak olan kapalı ve açık yer toplantıları ile gösteri yürüyüşleri, her türlü protesto eylemi, oturma eylemi, miting, basın açıklamaları, yürüyüş, çadır kurma, stant açma, imza kampanyası ve bildiri dağıtma gibi etkinliklerin Çorum il merkezi ve ilçelerinde 23 Şubat 2018 ile 24 Mart 2018 tarihleri de dahil olmak üzere 30 gün süre ile izne bağlanmıştır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.