Çorum

Bakanlıktan çiftçilere 3 bin ceviz fidanı

13:23 05 Mart 2018
Bakanlıktan çiftçilere 3 bin ceviz fidanı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından finanse edilen "Laçin İlçesinde Meyveciliği Geliştirme Projesi" kapsamında Çorum'un Laçin ilçesinde 3 bin ceviz fidanı, toprakla buluşturuldu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü koordinesinde yürütülen proje kapsamında bakanlığın finansal desteği ile ilçedeki çiftçilere 3 bin adet ceviz fidanı dağıtıldı. Meyve tarımına uygun coğrafi yapıya sahip ilçede alternatif tarımsal ürünlerin üretilmesini teşvik etmek amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında dağıtılan ceviz fidanların, çiftçiler tarafından dikimi yapıldı.

İl Müdürü Orhan Sarı, yaptığı açıklamada, meyve üretiminde adından söz edilen ve organik meyvecilik için gerekli altyapının oluşturulduğu Laçin ilçesine bu anlamda destek olduklarını söyledi.

"Laçin İlçesinde Meyveciliği Geliştirme Projesi" kapsamında son 3 yılda 5 bin adet kızılca armudu ve bin adet kiraz fidanı dağıtıldığını belirten Sarı, "Bugün de ilçedeki çiftçilerimize 3 bin adet ceviz fidanı dağıttık. Oluşturulan yaklaşık 300 dekar meyve bahçesinde modern üretim teknikleri kullanılarak üretim yapılmaktadır. Ayrıca bölge çiftçilerine örnek teşkil edecek yapıda ve diğer üreticilerin de meyveciliğe teşvik edilmesinde model olarak gösterilmektedir." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.