Çorum

Çiftçilere "karaleke"ye karşı ilaçlama uyarısı

16:19 05 Nisan 2018
Çiftçilere "karaleke"ye karşı ilaçlama uyarısı

Çorum Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Sarı, elma ve armut bahçesi olan çiftçileri "karaleke" hastalığına karşı ilaçlama yapmaları yönünde uyardı.

Sarı, yaptığı yazılı açıklamada, son dönemdeki yağışlar, nem ve sıcaklığın karaleke hastalığı riskini artırdığını belirterek, çiftçilerin elma ve armut bahçelerini ilaçlamaları gerektiğini bildirdi.

İklim koşulları nedeniyle 7 ile 15 günde bir ilaçlama yapılması gerektiğini ifade eden Sarı, şunları kaydetti:

"İlk ilaçlamanın bakırlı ilaçlarla yapılması, daha sonraki ilaçlamalarda ise üst üste aynı ilaçlar yerine farklı etkili maddeye sahip ilaçların kullanılması hastalıkla mücadelede başarı oranını arttırmaktadır. İlimiz şartlarında fenolojik durum ve iklim şartları ile tahmin ve erken uyarı sisteminden alınan veriler doğrultusunda nisan ayının ilk günlerinde birinci ilaçlama zamanının geldiği tespit edilmiştir. Üreticilerimizin talimata uygun biçim ve dozda kullanacakları zirai mücadele ilaçlarını reçete ettirmeleri ve bunun için de en yakın Gıda Tarım ve Hayvancılık il ve ilçe müdürlüklerine veya yetkilendirilmiş ziraat mühendislerine başvurarak gerekli bilgileri almaları kendileri ve ülke ekonomisinin yararına olacaktır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.