Çorum

Çorum Belediyesi 12 ibadethane yapacak

16:57 11 Mayıs 2018
Çorum Belediyesi 12 ibadethane yapacak

Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, belediye tarafından yaptırılan 12 cami ve mescidin temmuz ayına kadar halkın hizmetine sunulacağını söyledi.

Gül, beraberinde Başkan Yardımcısı Alper Zahir ile kent merkezinde yapımı devam eden cami ve mescit inşaatlarındaki çalışmaları inceledi.

İnceleme gezisinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Gül, belediye olarak 2 caminin yapımını tamamladıklarını, 1 caminin inşaatının devam ettiğini, 4 mahalle mescidinin ramazan ayında, 5 tanesinin de temmuz ayında tamamlanacağını belirtti. Temmuz ayına kadar 12 cami ve mescidi Çorum halkının kullanımına sunacaklarını ifade eden Gül, şunları kaydetti:

"Şehrimizde Akşemseddin Camisi ve Hazreti İbrahim Camisi gibi büyük camilerimizi tamamladık. Abdülhamithan Camisi gibi yeni camiler inşa ettik. Camilerimizin bakımını, onarımını hangi tür eksikler varsa onları tespit edip yerine getirmenin gayreti içerisindeyiz. Mahallelerimize Kur'an kursları, mahalle mescitleri inşa ediyoruz. Yapımı tamamlanan 4 mahalle mescidini ramazan ayında ibadete açacağız. Temmuz ayında da 5 mahalle mescidini ve yine yapımı devam edenlerle birlikte toplam 12 mahalle mescidi ve camimizi tamamlamış olacağız."

İslam kültür ve medeniyetinde, camilerin şehrin merkezlerini oluşturduğunu dile getiren Gül, "İbadethanelerle ilgili hizmetlerimiz, belediyecilik hizmetlerimizin en önemlilerinden biri ve vazgeçilmezi. Çünkü sahip olduğumuz milli ve manevi değerlerimiz, mescitlerimizdir, camilerimizdir. Biz de bu anlayışa uygun olarak ibadethanelerimizle ilgili kapsamlı çalışmalar yapıyoruz." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.