Çorum

Açık Kapı Projesi

14:44 28 Mayıs 2018
Açık Kapı Projesi

Çorum Vali Yardımcısı Ayhan Özkan, 81 ilde hayata geçirilen Açık Kapı Projesinin devletle vatandaş arasında iletişimi ve karşılıklı güveni daha da artıracağını söyledi.

Özkan, belediye konferans salonunda kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerine yönelik düzenlenen Açık Kapı Projesi bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, İçişleri Strateji Geliştirme Başkanlığınca hayata geçirilen projenin, vatandaş talep ve beklentilerinin toplanmasını ve oluşturulacak politikalara esas olmak üzere anlamlandırılmasını sağlayacağını kaydetti.

Proje ile vatandaş odaklı yaklaşım benimsenerek taleplere karşı hızlı ve doğru çözümler üretileceğini ifade eden Özkan, "Projenin temel amacı, güler yüzlü çalışanlarıyla tüm vatandaşlarla birebir ve sıcak bir iletişim kurulması, İçişleri Bakanlığına bağlı kurumlar, yerel yönetimler ve diğer ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği halinde mümkün olan en fazla konuda hizmet verilmesini sağlamak, hizmetlerde vatandaş memnuniyetinin artırılması, toplumda kamu hizmetlerini sunanlarla vatandaşlar arasındaki karşılıklı iletişim ve güvenin artırılması, vatandaş talep ve beklentilerinin toplanması ve çözümler üretilmesidir." diye konuştu.

Vatandaşların valilik binasında bulunan Açık Kapı Bürolarına giderek veya internet üzerinden online olarak başvuru yapabileceklerini aktaran Özkan, başvuruların konusuna göre ayrıştırılarak ilgili kuruma yönlendirilip 7 gün içinde olumlu ya da olumsuz cevaplanacağını bildirdi.

Toplantıda açık kapı koordinatörleri, sistemin kapsamı ve içeriği hakkında kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerine sunum yaptı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.